“Un gest val més que mil trucades”, diu Podemos a Pedro Sánchez

0
Echenique - Diari Català
Pablo Echenique, nou secretari d'organització de Podemos | Foto: Arxiu

Pel secretari d’Organització de Podemos, Pablo Echenique, la voluntat d’engegar una negociació per formar govern val més que “mil trucades”

El secretari d’Organització de Podem, Pablo Echenique, ha dit aquest dimecres al líder del PSOE, Pedro Sánchez, que “si es decideix” a intentar una negociació per formar un govern alternatiu al PP, aquest “gest” valdrà per “mil trucades”. A més, ha subratllat que és “el que la gent està esperant”. “La ciutadania no està per a gestos, sinó per a fets. Si al final Sánchez es decideix, aquest gest valdrà per mil trucades i és el que la gent està esperant”, ha manifestat Echenique, en declaracions a Antena 3, després de preguntar-li per la trucada del secretari general del PSOE al seu homòleg de Podem, Pablo Iglesias.

Echenique ha manifestat també durant l’entrevista que “quan la gent demana que hi hagi reformes no demana més trucades de telèfon, més fotos i més teatres, sinó voluntat política”. Aquestes declaracions arriben el dia després que aquest dimarts Sánchez i Iglesias mantinguessin una conversa telefònica en què es van emplaçar a seguir en contacte en els pròxims dies, però no van concertar una cita per mantenir una reunió personal. El socialista va traslladar al líder de Podem la necessitat que “les forces del canvi” segueixin parlant per oferir una solució a l'”embús” provocat pel fracàs de la investidura de Mariano Rajoy.

 

Els socialistes, “peça clau”

Per a Echenique, que ha qualificat de “cordial” el to de la conversa entre Sánchez i Iglesias, la “peça clau” per posar final al bloqueig és precisament el PSOE, ja que és el partit que “pot arribar a un acord amb Units Podem per a un govern diferent”. “Per bé o per mal, de la seva decisió depèn que això es desbloquegi”, ha remarcat.

Per això, ha dit no entendre la trucada de Pedro Sánchez a Mariano Rajoy dins de la ronda que el líder socialista ha iniciat amb totes les formacions polítiques. “La trucada a Rajoy té molt poc sentit. Ni tan sols en l’esperança de tenir números per formar un govern alternatiu tindria molt sentit aquesta trucada, ja que és el PSOE el que es reafirma constantment al ‘no’ a Rajoy”, ha assenyalat.