El suís ha estat escollit per 115 vots, contra els 88 de Salman i els 4 del Príncep Ali

Giannis Infantino és l’escollit pel món del futbol per tornar a donar credibilitat a un sistema que ha viscut a la corda fluixa des del passat mes de maig, moment en què van començar a ser detinguts dirigents corruptes i a conèixer pràctiques delictives amb la finalitat de distreure 300 milions de dòlars en comissions i contractes fraudulents, tots ells relacionats amb drets audiovisuals dels principals tornejos al continent americà.

115 vots han donat la presidència de la FIFA al suís, per davant dels 88 de Salman i els 4 del Príncep Alí. A la segona votació va ser la vençuda, després de la igualtat de la primera ronda.

Han passat nou mesos des de la dimissió de Blatter fins que la FIFA ha decidit el nom del dirigent que ha de regenerar un món en el qual ningú creu ara mateix i l’economia s’ha debilitat en perdre 200 milions de dòlars en patrocinis.

Maradona ja l’ha criticat

L’argentí va fer unes declaracions abans del seu nomenament assegurant que és “un traïdor. El president ha de ser un que no busqui fer-se milionari a través de la pilota, els sponsors, i dels mundials, que és on es recapta molt més. I ell ha estat amb Blatter tot aquest temps”.