Gigabyte WaterForce, refrigeració líquida per gràfiques

  0
  WaterForce, refrigeració líquida per gràfiques |Diari Català

  WaterForce, refrigeració líquida per gràfiques |Diari CatalàGigabyte ha llançat al mercat la seva nova GeForce GTX 980 WaterForce, estrenant amb aquesta el seu nou dissipador de refrigeració líquida “tot en un” per gràfiques amb el mateix nom.

  Aquest dissipador, del mateix estil que vam veure per primer cop a les AMD Radeon R9 295X2, promet no només mantenir la nostra targeta gràfica a una baixa temperatura de funcionament, sinó també comptar amb una instal·lació senzilla, alta compatibilitat amb components, i un funcionament silenciós.

  Els dissipadors de refrigeració líquida en targetes gràfiques han demostrat ser més eficients que la majoria de dissipadors convencionals per aire, però porten amb si diverses pegues associades a aquest tipus de dissipador, incomoditat d’instal·lació, ja que no pots posar i treure la gràfica tal qual sense desmuntar també el radiador, incompatibilitat amb moltes caixes causa de la instal·lació obligada d’aquest, i per descomptat un elevat nivell sonor, ja que a més del ventilador, habitualment de 120 mm, afegim el soroll que genera la bomba d’aigua.

  Amb el nou dissipador WaterForce, Gigabyte escomet contra la major part d’aquests problemes.

  El problema que per treure la gràfica calgui desmuntar també el radiador no ha estat pal·liat, però sí altres problemes com ara la compatibilitat, ja que Gigabyte ha integrat dos tubs bastant fins i molt flexibles que permeten instal·lar el radiador tant en la part posterior com a la davantera o un lateral de la caixa sense interferir amb altres components. A més el dipòsit d’aigua ancorat a la part baixa del radiador és més petit del que és habitual, oferint millors possibilitats d’instal·lació en caixes petites. Finalment cal destacar que la gràfica no guanya en gruix amb aquest nou dissipador.


  L’apartat de soroll també ha estat tractat amb cura, i Gigabyte ha integrat una bomba molt silenciosa, fabricada per Cooler Master, en el WaterForce que funciona a baixes revolucions i que pràcticament no s’escolta tret que acostem l’orella al sistema. Així i tot, és prou potent per moure el líquid refrigerant per tot el circuit sense problemes i proporcionar la millor eficàcia de refrigeració líquida.

  En principi, Gigabyte estrenarà aquest nou dissipador a la GeForce GTX 980 WaterForce, de moment no se sap el preu ni la data de disponibilitat, però ens serveix també per saber que molt probablement Gigabyte començarà a oferir altres models targeta gràfica amb aquest dissipador WaterForce preinstal·lat, de fet seria possible que Gigabyte decideixi vendre-ho per separat.