Girauta diu que “mai a la vida” C’s s’abstindria per un govern de PSOE i Podemos

0
Juan Carlos Girauta
El diputat de C's, Juan Carlos Girauta (esquerra), i el líder de la formació, Albert Rivera, conversen amb Mariano Rajoy al Congrés | Foto: Europa Press

El diputat de C’s, que no vol ni pensar en unes terceres eleccions, convida al PSOE a obrir-se a negociar amb el PP per mirar d’arribar a un acord

El diputat de C’s al Congrés Joan Carles Girauta ha assegurat aquest divendres que “mai a la vida” s’abstindrien per afavorir un eventual Govern de PSOE i Podem. “Ho sento per la gent de bona fe que han fet fins i tot una petita campanya demanant aquest tipus de Govern”, ha destacat en declaracions a Catalunya Ràdio.

El diputat de Ciutadans ha deixat clar durant l’entrevista que no vol ni pensar que puguin celebrar-se unes terceres eleccions i s’ha de fer tots els esforços possibles per evitar-lo: “Unes terceres eleccions debiliten enormement la credibilitat de les institucions polítiques. Envies a la gent un missatge que el seu vot no val i que han de votar fins que ens valgui a nosaltres”.

Després de constatar que les posicions entre PP i PSOE estan “molt tancades”, ha lamentat que el president del Govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, no fes cap esforç per seduir els socialistes, així com que el líder del PSOE, Pedro Sánchez, es tanqués al ‘no’ al dirigent popular.

També ha reivindicat que cedir no és un pecat i que fer-ho significa “que has negociat i has aconseguit materialitzar alguna cosa”, per la qual cosa si el PSOE s’obrís a negociar amb el PP es podrien afegir aspectes a l’acord tancat amb C’s.