Girona ha de repetir el ple d’investidura

0
Albert Ballesta alcaldia girona
Albert Ballesta (centre), nou alcalde de Girona | Foto: Europa Press

El successor de Carles Puigdemont, Albert Ballesta, va oblidar prometre i jurar el càrrec

El ple d’investidura de l’alcalde Albert Ballesta, successor de Carles Puigdemont a l’Ajuntament de Girona, s’haurà de repetir perquè el candidat va oblidar-se de prometre i jurar el càrrec.

Albert Ballesta no va incloure al seu discurs les paraules “juro” o “prometo”, tot i que va prometre el seu càrrec. El candidat es va limitar a llegir la fórmula proposada per l’Associació de Municipis per la Independència, per la qual cosa ara per ara Ballesta no és ni alcalde i regidor.

L’única regidora del PP a Ajuntament de Girona, Concepció Veray, ja va avisar durant la primera sessió d’investidura que la fórmula no era legal i ho va traslladar a la Subdelegació del Govern central a Girona. Després d’això, els serveis jurídics del consistori van estudiar el cas i van concloure que cal repetir el ple.

El ple extraordinari per a la investidura es farà aquest vespre abans del ple ordinari de febrer. Caldrà repetir el procediment sencer, el que suposa tornar a fer la proposta de candidats, la votació secreta en urna i l’entrega de la vara de l’alcalde. Tot i que no suposa cap incompliment dels terminis, els portaveus dels grups municipals es reueixen aquesta tarda per intentar evitar que s’hagin de repetir els discursos.

Cal recordar que per a què Ballesta pogués arribar a ser alcalde, primer va haver de ser nomenat regidor, ja que era el número 19 de la llista i no havia entrat entre els 10 regidors de Convergencia, que van haver de dimitir per fer posible el seu nomenament.