Girona, “sorpresa” de no comptar per l’ANC i Òmnium a la Diada

0

La ciutat de les comarques gironines escollida per l’acte de la Diada ha estat Salt, el que ha provocat certa molèstia al govern municipal de Girona

Des de l’ajuntament de Girona no oculten la seva “sorpresa” pel fet que l’Assemblea Nacional (ANC) i Òmnium Cultural no hagin comptat amb la ciutat per algun dels actes preparats per a la celebració descentralitzada que enguany ambdues entitats han organitzat per aquesta Diada. La sorpresa és completa pel fet que una altra ciutat gironina, Salt, sí ha estat escollida per un dels actes. En una entrevista a l’ACN recollida per diferents mitjans, l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha reivindicat l’esperit “clarament independentista” de la ciutat i assegura que, malgrat col·laboraran amb Salt tot el que faci falta, “ens hagués agradat molt fer-ho”.

Defensa Marta Madrenas que no és l’única persona que s’ha sentit sorpresa davant la decisió de l’ANC i Òmnium de deixar ‘fora’ la seva ciutat. “S’han sentit veus a d’altres agrupacions municipalistes com l’AMI o l’Associació Catalana de Municipis” postulant-se en el mateix sentit que Madrenas. Però, per sobre de tot, Madrenas ha manifestat que la voluntat és que els actes de la Diada siguin un èxit de participació. “La nostra prioritat és el procés i no obrirem cap debat que pugui afectar mínimament aquest objectiu”, ha declarat Madrenas.