L’estrena del U14 Global Basketball Experience 2016 comptarà finalment amb 30 equips de categoria U14 -22 masculins i 8 femenins-, que competiran des del pròxim dia 19 fins al 24 de març a Lloret de Mar

FC Barcelona, ​​ICL Manresa, Partizan de Belgrad, Alba Berlín i la selecció catalana femenina, recentment campiona d’Espanya, destaquen en una inscripció de luxe i plenament internacional, amb equips de Sèrbia, Portugal, Alemanya, Japó, Holanda, França i Espanya.

GDBL Leça, KK Mladost, JuventusSchiedam, SC Vierkirchen, Ermitage París o JBDS Japan són alguns dels equips estrangers presents en l’esdeveniment, que competiran a partir de la propera setmana a la Costa Brava amb altres clàssics del bàsquet català i espanyol com el Femení Maresme, CB Esparreguera, Sama Vilanova, CB Castellar, CB Granollers, CEB Marc Gasol, Escolapis de Bilbao, CB Coslada, CB Pozuelo o l’amfitrió del torneig, el CB Lloret de Mar, entre d’altres.

Un total de 360 ​​jugadors competiran durant sis dies en cinc pistes repartides en quatre escenaris diferents: Pavelló Municipal i Pavelló Pompeu Fabra de Lloret, i Ciutat Esportiva de Blanes. Cinc hotels del complex turístic i perfectament connectats amb les excel·lents instal·lacions acolliran les 800 persones de Globasket, que envairan Lloret de Mar durant tota la setmana.

Sis dies de màxima activitat competitiva, amb el torneig masculí dividit en dos grups de nivell. A més, durant Globasket està programat un atractiu calendari de conferències, ponències i taules rodones amb especialistes, i obertes a tots els participants i acompanyants, sobre comunicació; salut, alimentació i esport; la dona i el bàsquet; acció social; i sobre el jugador i el seu futur professional.