Gloveone: un projecte de guant per sentir la realitat virtual

  0
  Gloveone: un projecte de guant per sentir la realitat virtual

  Gloveone: un projecte de guant per sentir la realitat virtual

  Els guants que toquen la realitat virtual

  El món virtual, de moment, solament es pot veure i escoltar. Es basa únicament en dos sentits: la vista i l’oïda. Encara queda per incorporar l’olor, el sabor i el tacte. Tres sensacions que, fins avui, davant d’una tableta o un ordinador, tan sol poden imaginar-se.

  Fa uns mesos, en Neurodigital Technologies, parlaven sobre les noves ulleres de realitat virtual que estaven sortint al mercat. Les imatges i els sons eren capaços de crear ambients més envolupants que mai, però, què passava quan volies tocar una mica del que veies? L’escenari d’aquests dispositius de realitat virtual seguia apropant més al món del cinema que al món físic.

  La companyia d’Almeria va decidir llavors crear uns guants amb sensors perquè la persona que els porta posats pugui sentir el que està veient i escoltant a través del seu dispositiu de realitat virtual.

  Els Gloveone transmeten la sensació de calor del foc, l’aspror del sòl o el pes d’una pilota. Aquests guants de cotó porten uns terminals que generen un tipus de vibracions que l’individu percep com a sensacions tàctils.

  L’empresa d’Almeria va començar a desenvolupar aquests guants fa un any. El passat mes de març ja tenien llest el prototip amb el qual començar a rodar i ara busquen finançament a la web Kickstarter.
  Al principi van pensar a inventar aquests guants per crear una sensació més real i envolupant en els videojocs. Ara consideren que tenen moltes més aplicacions. Per exemple, en biomedicina.

  L’empresa ja ha desenvolupat una aplicació per a la rehabilitació de persones amb ull vague i estan fent proves per ajudar a la teràpia contra l’Alzheimer. I així, gairebé sense proposar-li-ho, podrien aconseguir un repte més ambiciós que portar el tacte als videojocs: Portar el joc a la cura de malalties.