Golden State Warriors igualen els Bulls de Jordan - Diari Catala
Stephen Curry va desequilibrar un enfrontament en el que va finalitzar amb 37 punts | FOTO: NBA

En una nit màgica a San Antonio els Golden State Warriors igualen el rècord de victòries dels Chicago Bulls de la 95-96 amb 72 triomfs en una temporada

El que semblava impossible a principis de curs, fa uns mesos, fa unes setmanes i fa uns dies, quan van perdre dos partits consecutius a casa, ja és real: els Golden State Warriors han igualat el rècord absolut de victòries de la NBA. Els de la badia d’Oakland ja en sumen 72 (per només 9 derrotes) i encara podrien superar la marca dels mítics Chicago Bulls de Michael Jordan, que a la temporada 95-96 van deixar el límit en 72-10. A la mateixa nit i a l’extrem oposat, els Chicago Bulls actuals es queden definitivament fora del playoff a causa del triomf d’Indiana Pacers, que els deixa matemàticament sense opcions.

L’11 d’abril de 2016 s’ha convertit en una data assenyalada a la història de la NBA, ja que els Golden State Warriors d’Stephen Curry (i Klay Thompson, Draymond Green i un llarg etcètera) han escrit una pàgina més al seu llibre de rècords de la campanya 15-16. El primer, i més important, que ja sumen 72 victòries, les mateixes que els Chicago Bulls de la temporada 95-96 amb un equip que comptava en les seves files a figures com Michael Jordan, Scottie Pippen, Dennis Rodman o… Steve Kerr, l’actual entrenador dels Warriors.

Els seus homes van conquistar l’AT&T Center de San Antonio en temporada regular per primer cop des de 1997 (86-92), evitant que els Spurs es converteixin en la primera franquícia que acaba el curs sense derrotes a casa. Tot i una primera meitat a favor dels locals, Curry es va activar al tercer quart i els texans no van poder recuperar una distància que es va anar ampliant fins al darrer parcial i que van poder retallar però no neutralitzar.

D’aquesta manera, Golden State Warriors envia el segon avís a un equip que és clar candidat a l’anell de campió i guanya per 34a vegada fora de casa, el que més en una sola campanya. Però no només això, sinó que acabaran com l’únic equip de la història que completa la temporada sense perdre dos partits consecutius i sense perdre dos enfrontaments contra el mateix rival. I tot això, a tres dies d’un duel a l’Oracle Arena contra Memphis Grizzlies que els podria deixar amb el rècord absolut de victòries en una sola temporada NBA.

Els Pacers sentencien els Bulls

El miracle ja no és possible. Si els Chicago Bulls volien classificar-se per al playoff necessitaven guanyar tots els seus partits pendents i que els Indiana Pacers no en guanyessin cap dels seus, i el conjunt d’Indianapolis va aconseguir un triomf a casa contra els Brooklyn Nets. Els de Pau Gasol coronen així un any per oblidar on es quedaran fora de la fase eliminatòria per primera vegada des de 2008. El pivot de Sant Boi, que ja assumia l’eliminació uns dies enrere, haurà de replantejar-se el seu futur, que podria estar lluny de ‘la ciutat del vent’.