Golf GTI Clubsport, la màxima potència de Volkswagen

0

VW Golf GTI ClubsportLa marca alemanya sobrepassa fronteres amb una nova creació

Volkswagen celebra el 40è aniversari de l’original Volkswagen Golf amb la creació del nou Golf GTI Clubsport. Es tracta del model més potent de la marca, millorant l’actual GTI Performance en aspectes diversos.

La marca alemanya presentarà aquesta versió especial al Saló Internacional de l’Automòbil de Frankfurt 2015, considerada una de les exposicions automobilístiques més destacades d’arreu del món. No obstant, no serà fins a principis de 2016 quan l’automòbil arribarà als concessionaris, fet que obliga als amants de la conducció a esperar uns mesos per a gaudir-ne personalment.

El VW Golf GTI Clubsport disposa d’un motor turbo de gasolina de quatre cilindres i injecció directa. L’impulsen 265 CV, trenta-cinc més que al GTI Performance citat anteriorment i presentat fa cinc anys com a tribut del 35è aniversari del Volkswagen Golf inicial. El nou model compta amb la funció ‘overboost la qual s’activa de manera molt senzilla: prement el pedal de l’accelerador a fons. Amb això s’aconsegueix que augmenti el nombre de cavalls a 290 durant un termini puntual de temps, concretament 10 segons. Aquesta operativitat permet passar de 0 a 100 Km/h en qüestió de 5.9 segons (0.5 segons més ràpid que l’actual), sempre i quan es disposi de canvi automàtic DSG. En cas de comptar amb transmissió manual caldrà 6.0 segons per a que l’agulla marqui els 100 Km/h.

Tant el canvi manual de sèrie com l’opció automàtica DSG de doble embragatge tenen 6 velocitats.  Pel que fa al consum, la caixa automàtica suposa la crema mitja de 6.7 litres als 100 Km i l’emissió de 155 g/Km d’emissions de CO2, mentre que la manual és lleugerament més elevada, rondant els 6.9 litres de consum als 100 Km i l’expulsió de 160 g/Km de CO2. Al igual que la resta de models GTI, el disseny en qüestió té tracció davantera, facilitant-ne el control.

Exterior més aeròdinàmic

Estèticament parlant es tracta d’una proposta que combina a la perfecció excentricisme i elegància. Es potencia l’aerodinàmica exterior amb un para-xocs negre brillant dissenyat exclusivament i amb unes taloneres concebudes de manera única per a aquest model. La integració d’un difusor posterior més atrevit i característic, unes sortides d’escapament integrades, cromades i de més diàmetre i un spoiler de sostre més apreciable que proporciona una càrrega major a l’eix posterior, són altres elements que defineixen la nova concepció d’automòbil nascuda de Volkswagen.

S’ha jugat amb la incorporació d’una franja lateral negra brillant amb la inscripció ‘Clubsport’ en commemoració al Golf GTI original de 1976, al qual s’homenatja amb la generació d’aquest prototip. El sostre negre potencia el contrast exterior de l’automòbil, el quadre òptic posterior de LED i enfosquit accentua el luxe i extravagància, i disposa de llantes d’aliatge forjades de 18 o 19 polzades ideades exclusivament per a emfatitzar la singularitat i personalitat trencadora de la nova versió Clubsport.

Proposta més aerodinàmica de Volkswagen

Incorporació de nombrosos detalls a l’interior

L’interior és notòriament més esportiu i espectacular, emprant elements decoratius en localitzacions diverses per tal de confeccionar un espai peculiar, original i atrevit. Els seients són de tipus baquet, entapissats en patró de diamant i parcialment d’Alcàntara, de la mateixa manera que el volant. Aquest té una marca vermella a la part superior i se’n pot observar una altra a la part inferior del canvi de marxes, que es caracteritza per simular el disseny d’una pilota de golf. La incorporació de detalls vermells es percep, també, en les costures dels seients i en els cinturons, els quals tenen una línia d’aquest color al mig.

S’ha introduït plaques fines d’acer inoxidable al llindar de les portes amb les lletres GTI en vermell, així com unes estoretes concretes que contribueixen a la homogeneïtat i harmonia de l’espai.

Elegància i tecnologia combinats a l'interior del nou GTI

Interior i exterior mantenen una relació d’equilibri i cohesió, amb els detalls necessaris i suficients per atorgar al nou GTI Clubsport un estil únic i una actitud intrèpida i audaç, desitjant volar sobre l’asfalt el màxim de temps possible.