Google renova el seu exèrcit de Chromebooks

  0
  Google renova el seu exèrcit de Chromebooks

  Google renova el seu exèrcit de Chromebooks

  Nova onada de Chromebooks: les novetats d’Asus, Acer, Hisense i Haier

  El Chromebook Píxel és l’aposta de Google per la gamma alta de Chrome OS, però això no vol dir que s’hagin oblidat de la gamma d’entrada: un mercat que segueixen cuidant amb l’arribada de dos nous Chromebooks de Hisense i Haier, dos portàtils que fan just ho contrario que el Chromebook Píxel, a més d’un futur Asus que vol destacar per ser diferent.

  Ja portem quatre anys amb els Chromebooks, els ordinadors portàtils de Google amb Chrome OS, i cal dir que l’aposta no els ha sortit gens malament: són tremendament assequibles, i això els ha obert portes com la de l’educació i els negocis. Han estat els portàtils més venuts aquest nadal en Amazon, i cada vegada més escoles i empreses (nord-americanes, tot calgui dir-ho) es pugen al vaixell que suposa Chrome US i el núvol de Google.

  La família de portàtils amb Chrome OS de Google s’ha renovat amb un nou catàleg format per models d’ASUS, Acer, Hisense i Haier. El primer es presenta amb dos models, encara que l’atenció la hi porta clarament el Chromebook Flip, un interessant convertible que estrena format en això dels portàtils de Google amb la seva pantalla tàctil abatible de 10.1 IPS i una grossor de sol 15 mil·límetres.

  Asus: Chromebook convertible en Tablet i Chromebit

  Google renova el seu exèrcit de ChromebooksAquest peculiar dispositiu recorda bastant a un altre model de la marca, el Transformer Book Flip, encara que si escau és bastant lleuger, ja que pesa menys de 900 grams. En el seu interior podrem trobar un acceleròmetre encarregat de girar la pantalla en cas d’abatre-la, podent col·locar-la en format portàtil, tenda de campanya o Tablet. Aquest últim estat obliga al sistema a incloure les eines necessàries per treure-li el màxim profit, com és un teclat virtual i un sistema de reconeixement de caràcters. En cas de col·locar-ho en format portàtil, el teclat virtual desapareixerà automàticament perquè puguis passar al físic immediatament. El C201 és una mica més senzill, amb una pantalla d’11,6 polzades i unes especificacions internes similars a la resta de models.

  D’altra banda, els nois de Google també s’han animat a parlar d’Asus i el nou projecte que tenen entre mans: el Chromebook Flip, un portàtil de metall convertible en tablet, de 15 mm de grossor i que pesa menys d’un quilo en total. La seva pantalla és tàctil, i el preu de sortida està marcat en 249 machacantes, encara que haurem d’esperar fins al final de la primavera per veure-ho al mercat.

  Hisense i Haier: Chromebooks per 140 €

  Google renova el seu exèrcit de Chromebooks El portàtil de Hisense, per la seva banda, és una mica menys… glamuroso. I és que, en lloc d’apostar pel metall, el nou Chromebook de la signatura xinesa ha decidit fer ús del plàstic negre, alguna cosa que potser no acaba de convèncer a tothom. Sigui del teu gust o no, la qual cosa podem dir-te és que ens asseguren que té una textura de tipus granulós agradable al tacte i que contribueix a més al fet que el seu agarri sigui millor. La seva pantalla és d’11,6 polzades de grandària, amb una resolució d’1.366 x 768 píxels i 200 bits de lluentor. No llança els millors resultats de qualitat d’imatge, segons ens confessen, però sent un equip destinat a la gamma baixa, no deixa de resultar una proposta acceptable.

  Google renova el seu exèrcit de ChromebooksHaier si escau ofereix dos models, els Chromebook 11 i 11i, sent el primer el més interessant. Està orientat al seu ús en col·legis i acadèmies, ja que ofereix una carcassa més resistent a esgarrapades i a un ús més descurat, incloent-hi a més resistència a esquitxades. A diferència de l’11, aquest model ofereix bateria extraïble, així com un rosteix de transport integrada amb el qual els més petits puguin portar-ho d’un costat a un altre còmodament.

  En tot cas, Google no vol donar mostres que paren el tren, i avui tenim dues noves incorporacions al planter de Chromebooks barats i assequibles: Hisense i Haier, dos fabricants que han presentat els seus propis Chromebooks i que es poden comprar des de ja mateix a EUA. Segons expliquen en el blog de Google Chrome, són portàtils ràpids, lleugers i amb bateria per a tot el dia, una promesa que haurem de comprovar si compleixen per nosaltres mateixos, encara que el més destacable és el seu preu: 149 dòlars.

  Acer Chromebase, el primer AIO tàctil amb Chrome OS

  Google renova el seu exèrcit de Chromebooks

  És probable que el nom de Chromebase et soni i és normal, ja que fa uns mesos vam conèixer al LG Chromebase, un All In One amb Chrome OS en el seu interior. Avui coneixem l’aposta d’Acer amb un ordinador d’aquest tipus encara que amb un extra: l’Acer Chromebase té una pantalla de 21.5 polzades i és tàctil.

  Aquest nou Chromebase compta amb un panell FullHD (1920×1080), Bluetooth i entre el seu hardware trobem un processador NVIDIA K1 amb 2GB de RAM i 32GB d’emmagatzematge intern. De moment desconeixem el seu preu, però arribarà al mercat en aquest trimestre.

  Una vegada aclarides les peculiaritats de cadascun, toca desvetllar les característiques que comparteixen tot i cadascun d’aquests models. Els nous Chromebooks compten amb un processador Rockchip 3288 amb gràfics Mali 760 de quatre nuclis, 2 GB de RAM i 16 GB de memòria interna. Ofereixen connectivitat 802.11ac, webcam 720p, dos ports USB 2.0, lector de targetes microSD i Blueooth 4.0. L’autonomia dependrà de cada equip, però el Flip assegura aconseguir 10 hores d’ús, 13 pel C201, 8,5 pel HiSense i 10 hores per als models de Haier.

  Donada la seva peculiaritat, el ASUS Chromebook Flip es col·locarà en el més alt de la taula de preus amb una etiqueta de 249 dòlars, mentre que el C201 baixa fins a uns econòmics 169 dòlars. Haier i HiSense es presenten com les opcions més econòmiques amb un preu de 149 dòlars per als seus equips, estant tots dos disponibles a partir d’avui mateix.