Gossos contra els nervis als aeroports

0
Gos aeroport United Airlines
Foto: United Airlines

United Airlines reparteix 20 gossos pels principals aeroports d’Estats Units aquest Nadal per reduïr l’estrès dels passatgers

 

Si hi han una data on es concentren bona part dels viatges en avió és al Nadal. És el moment escollit per molta gent per visitar a la família i, més enllà dels viatges en carretera, l’opció d’agafar l’avió és la millor alternativa –i de vegades l’única- que té molta gent. Malgrat tot, no són poques les persones que pateixen a l’hora d’agafar un avió. Ansietat, por i nervis són normals per moltes persones, especialment abans de que l’avió s’enlairi.

Com les companyies aèries coneixen l’angoixa que molts passatgers pateixen mentre esperen ser cridats a l’embarcament, una d’elles tracta aquest Nadal d’alleujar la tensió amb una original mesura: gossos contra l’estrès. La companyia nord-americana United Airlines llença una campanya –que ja va tenir èxit el 2014- a diferents aeroports d’Estats Units on la gent, un cop passat el control policial, podrà acariciar i jugar amb gossos ensinistrats, quasi tots ells de la raça Golden retriever, segons ha publicat al seu web la cadena CNN.

Segons alguns veterinaris, acariciar un gos “allibera oxitocina, una hormona associada amb l’afecte i que disminueix els nivells d’estrès. Ens ajuda a respirar millor i baixa la pressió sanguínia”. Per tant, United Airlines sembla encertar amb aquesta campanya, que rep el nom de ‘Potes Unides’ (jugant amb el nom de la companyia Aerolínies Unides a la seva traducció en català) i que ha estat en fase de prova entre aquest 21 i 23 de desembre.