El Govern assegura que denunciaran la persecució del 9N

0
Neus Munte
La portaveu del Govern, Neus Munté | Foto: Europa Press

La portaveu del Govern català, Neus Munté, ha comentat que la persecució de l’Estat pel 9N és “una injustícia sense precedents”

La portaveu del Govern català, Neus Munté, ha anunciat aquest dimecres que trobaran la manera de “denunciar a tot arreu, en tots els països democràtics, la injustícia sense precedents que suposa la persecució” de l’Estat central contra els impulsors del 9N.

Ho tornaríem a fer amb el mateix orgull i tradició democràtica. Trobarem aquesta resposta i serà convincent als ulls del món democràtic”, ha recalcat en la sessió de control al Govern català al Parlament, en resposta a una pregunta del diputat de JxSí Lluís Llach.

Segons Munté, abans faran tot el possible per revertir aquesta situació i exigiran al Govern espanyol que cessi una “persecució que no servirà de res” perquè, segons la seva opinió, l’actuació de l’expresident de la Generalitat, Artur Mas, de les exconselleres Irene Rigau i Joana Ortega, i del líder convergent al Congrés, Francesc Homs, va ser legítima, responsable, ajustada a dret i, en cap cas, contradictòria respecte al Tribunal Constitucional (TC).

Per a la portaveu del Govern català, el 9N “en qualsevol Estat normal seria un triomf de la democràcia”, però ha assegurat que ja estan acostumats a l’actuació del Govern espanyol i que intentessin impedir que es posessin les urnes.

En la mateixa línia s’ha pronunciat Llach, que a més de demanar fermesa al Govern català, ha defensat que en una democràcia no es poden empresonar les urnes i ha afegit que la “persecució judicial” de l’Estat central no servirà de res.