La nova conselleria rebrà el nom d’Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència i seguirà encapçalada per Raül Romeva

 

El govern de la sembla haver trobat una solució ingeniosa -al temps que simple- per evitar la suspensió de la conselleria d’Afers Exteriors per part del Tribunal Constitucional. Es tracta de canviar-li el nom. La nova conselleria, “d’Afers i Relacions Institucionals i Exterior i Transparència”, seguirà encapçalada per Raül Romeva i no deixarà de realitzar cap de les tasques exteriors a les que estava destinada la conselleria suspesa després d’un recurs de l’Estat.

“No varien ni les responsabilitats ni les funcions”, concretava Raül Romeva aquest divendres per deixar clar que el principal -i quasi únic- canvi que patirà la conselleria serà el nom. “La decisió està presa per no aturar-nos” valorava el que seguirà sent principal valedor del procès català a l’exterior. Romeva també ha detallat que s’ha treballat amb els serveis jurídics de la Generalitat per esbrinar si aquesta opció, el canvi de nom, era viable. Segons Romeva, “la demanda [de l’Estat] no té cap mena de base ni de justificació”.

En la seva compareixènça d’aquest divendres Romeva també ha volgut avançar que s’estan a punt de tancar els primers viatges oficials, que tindran com a principal objectiu explicar les inquietuts catalanes i el procés sobiranista a ambaixadors i responsables governamentals d’arreu del món, en especial de les principals potències de la Unió Europea.