El Govern de l’Estat utilitza altres 1.000 milions del Fons de Reserva

0
Seguretat Social
Seu central de la Seguretat Social, a Madrid | Foto: Europa Press

La Seguretat Social torna a ficar la mà a la ‘guardiola’ per, en aquesta ocasió, liquidar l’IRPF de les pensions

La Tresoreria General de la Seguretat Social ha disposat de 1.000 milions d’euros del Fons de Reserva per liquidar l’IRPF de les pensions, ha informat el Ministeri d’Ocupació. Segons recorda aquest departament, cada any, el Sistema abona aquest mes la quantitat corresponent a l’impost sobre la renda al qual estan subjectes les pensions que abona la Seguretat Social. “Aquesta circumstància exigeix al Sistema un desemborsament excepcional que requereix una necessitat addicional de liquiditat, raó per la qual cal fer una disposició de les reserves”, argumenta.

No és la primera vegada que la Tresoreria de la Seguretat Social recorre a la ‘guardiola’ de les pensions per pagar l’IRPF de les pensions. Aquesta quantitat es finança en part gràcies als rendiments de les inversions del propi Fons de Reserva. L’esmentada rendibilitat supera els 27.521 milions d’euros, l’equivalent al 51% de l’import de les dotacions realitzades. Del total, 1.426 milions corresponen al que portem d’any.

Després del compliment amb el Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques, el valor del Fons se situa a 24.207 milions d’euros (preu d’adquisició), quantitat equivalent al 2,24% del PIB del 2015, si bé el valor de mercat supera una xifra superior, 25.604 milions d’euros, el 2,37% del PIB. La Tresoreria General de la Seguretat Social va disposar el passat 1 de juliol de 8.700 milions d’euros del Fons de Reserva per pagar les pensions contributives.