El Govern ratifica l’acord per tornar la paga extra del 2012 als treballadors públics

0
Neus Munté Govern Paga extra
Un moment de la roda de premsa en què s'ha anunciat | Foto: Europa Press.

La Generalitat ha ratificat l’acord amb el qual s’abonarà als treballadors públics una part de la paga extraordinària de desembre de 2012

El Govern ha ratificat l’Acord de la Mesa General de Negociació de l’Empleat Públic de la Generalitat que permetrà abonar a la tardor als treballadors públics un percentatge equivalent a 38 dies de paga, un 21% dels imports deixats de percebre a causa de la supressió de la paga extraordinària de desembre del 2012.

Aquest pagament es farà efectiu preferentment durant el mes d’octubre, i com a màxim, el novembre del 2016, ha explicat aquest dimarts en roda de premsa la portaveu del Govern, Neus Munté, després de la reunió del Consell Executiu.

El 2015, el Govern va tornar el 24,04% de la paga extraordinària suprimida el 2012, i la resta de la paga es tornarà entre el 2017 i el primer trimestre del 2018.

El Consell Executiu també ha avalat deixar sense efecte la mesura retributiva per la qual les reduccions resultants del 2012 s’han de correspondre, com a mínim, a un import equivalent a un 5% de les retribucions íntegres d’aquell any.

El Govern també ha donat el vistiplau que els dies addicionals de vacances per antiguitat, acordats per la Mesa de la Funció Pública el febrer, es puguin gaudir durant el període de vacances del 2016.

La Generalitat s’ha compromès a seguir negociant amb els sindicats aspectes com la recuperació del fons d’acció social i el complement de productivitat, així com la recuperació i incorporació de nous suposats de percepció del 100% de retribució en cas de baixa laboral, de la mateixa forma que negociarà el retorn de les pagues extres del 2013 i 2014.