El Govern recorda a la CUP que “no està en condicions de demanar res”

0
Puigdemont Catalunya lliure
Carles Puigdemont i Oriol Junqueras | Foto: Rubén Moreno (GENCAT)

L’Executiu català no té previst fer la reunió que demana la CUP per definir data i pregunta d’un referèndum unilateral

El Govern ha replicat aquest dijous a la CUP que no entra en els seus plans assumir la proposta dels anticapitalistes de convocar una reunió per abordar la celebració d’un referèndum unilateral d’independència.

“La CUP no està en condicions de demanar res a qui ha retirat el suport per poder governar amb un pressupost”, han explicat fonts del Govern consultades per Europa Press.

L’Executiu català recorda que el juny els anticapitalistes van rebutjar els Pressupostos del 2016 presentats per la Generalitat i al·lega que això suposa un incompliment del “pacte signat” entre JxSí i la CUP per donar estabilitat a la legislatura.

 

Puigdemont veu “perfectament assumible” culminar el procés en 18 mesos

 

Puigdemont va donar per trencat el pacte amb els anticapitalistes el mateix dia en què aquests van rebutjar l’admissió a tràmit dels comptes i en què va anunciar la presentació d’una qüestió de confiança.

Així, el president català rebutja ara com ara la petició dels anticapitalistes, amb els quals ja no se sent vinculat per cap acord, i explicarà com visualitza la fase final el seu pla sobiranista en la qüestió de confiança.

En un acte aquest dimecres, Puigdemont ha assegurat que veu “perfectament assumible” culminar el procés en els 18 mesos que es va fixar el Govern al principi de la legislatura, per després convocar unes eleccions constituents i que el nou Parlament redacti una constitució catalana.