GP Motorland: Entrenaments lliures

0
Lorenzo domina els entrenaments lliures de Motorland
Twitter: @lorenzo99
Entrenaments lliures a Moto3 dominats per l'italià Bastianini
Twitter: @GresiniRacing

Enea Bastianini domina uns ajustats entrenaments lliures a Motorland

Com ens tenen acostumats, la primera jornada d’entrenaments lliures a Moto3 ha estat marcada per uns temps molt ajustats, tot i que aquest cop no hi hagut cap gran sorpresa pel que fa a pilots en les posicions capdavanteres.

A la primera jornada matinal de la categoria, després de les primeres voltes, el millor temps el feia el portuguès Oliveira, amb un temps de 2 minuts quasi clavats, seguit de l’italià Bastianini i els espanyols Martín, Vázquez i Navarro. No hi hauria molts més canvis ni ningú aconseguiria baixar aquest temps fins a falta de 3 minuts, on els pilots començarien a donar-ho tot i a marcar casquets vermells en diferents sectors. El primer en rebaixar el temps marcat per Oliveira seria el valencià Jorge Navarro, aconseguint rodar en registres per sota del rècord del circuit. Però finalment el millor temps d’aquest FP1 l’ha marcat l’italià Enea Bastianini, seguit del portuguès Oliveira a dos dècimes, d’un Kent tercer, bastant a veure-les venir i els dos espanyols Jorge Navarro i Isaac Viñales. El bilbaí Efrén Vázquez queia en els últims compassos de l’entrenament i el feien no poder marcar un bon últim registre per acabar davant.

Al FP2 tot ha seguit més o menys igual, ja des del principi hem tingut una lluita per marcar el millor temps entre el portuguès Oliveira, l’italià Enea Bastianini i el valencià Jorge Navarro, alternant-se en les posicions de davant i fent que es rebaixessin els temps del FP1. Finalment el millor temps d’aquest segon lliure l’ha marcat Enea Bastianini, dominant així les dues sessions del divendres a Motorland. Ha estat seguit de ben aprop per Oliveira i Navarro, els 3 situats en la mateixa dècima. El líder del mundial Danny Kent aconseguia una 6ena posició a 0,3 del millor temps. El català Isaac Viñales ha quedat en la posició 25, molt allunyat 1,4 de la millor volta feta per Bastianini. 

Al final hi ha hagut una caiguda del dominador Enea Bastianini ja que Ono ha xocat amb la seva roda del darrera i l’ha fet caure sense conseqüències.

El català Tito Rabat marca el millor temps del divendres a Moto2
Twitter: @VAVEL_motor

L’actual campió Tito Rabat domina la primera jornada d’entrenaments a Motorland

El primer entrenament del dia a la categoria intermèdia, el començava dominant el català Tito Rabat, seguit per un motivat Sam Lowes i l’actual líder Zarco. Unes voltes més tard el britànic Sam Lowes marcava el millor temps i es posava primer, per davant de Rabat, Márquez, Zarco, Nakagami, Folger i Rins. L’alemany Folger patia un problema tècnic a la seva moto que el feien tornar a boxes. El temps marcat per Lowes ja no es rebaixaria i acabaria dominant aquest entrenament, però seguit de ben a prop de l’actual campió Tito Rabat, a només una dècima. El català Àlex Rins seria 5è a mig segon i el líder del mundial Johan Zarco, 6è a 0,7.

Les primeres voltes d’aquest segon entrenament estarien dominades pel rookie Àlex Màrquez, tot i que ràpidament tindríem als catalans Àlex Rins i Tito Rabat marcant uns temps molt més ràpids que la resta. A 10 minuts d’acabar l’entrenament les primeres 5 posicions estarien ocupades per pilots espanyols, recordant aquells temps on en totes les categories teníem podis espanyols. En primera posició estava l’Àlex Rins, seguit pel Tito Rabat, Àlex Márquez, Luis Salom i Axel Pons. A 5 minuts del final el japonès Nakagami rebaixaria el temps de Rins, però pràcticament en la següent volta Tito Rabat marcaria el millor temps i ja ningú seria capaç de rebaixar-lo. A una dècima es quedarien Nakagami i Rins. El mallorquí Luis Salom seria 6è a 0,4. En setena posició trobaríem al que pot ser campió aquest cap de setmana a Motorland, el francès Johan Zarco, a 0,6 de Tito Rabat. L’Àlex Márquez acabaria 8è, Axel Pons 11è, el germà Edgar Pons 18è i Ricky Cardús 22.

Lorenzo domina els entrenaments lliures de Motorland
Twitter: @lorenzo99

Lorenzo dóna el primer cop i marca el millor temps de divendres a Motorland

A les primeres voltes del primer entrenament del cap de setmana a MotoGP ja hem vist que el mundial està molt ajustat i que tots sortirien al màxim des del minut 1. La primera volta ràpida l’ha fet el mallorquí Lorenzo, després Marc Márquez l’ha rebaixat i després Lorenzo ha tornat a millorar. Més tard, el mallorquí tornava a baixar el millor temps, rodant ja per sota del rècord de la pista. Rossi rodava 3r. El temps del Lorenzo ja ningú l’aconseguiria baixar, el català Márquez es quedaria a 0,4, Rossi a 0,5 i Pedrosa a 0,8. La resta de pilots ja quedarien a més d’un segon. 

El segon entrenament el començaria dominant Valentino Rossi, després l’Aleix Espargaró aconseguiria la millor volta, rodant 1,5 segons més ràpid que al FP1 i posteriorment Jorge Lorenzo aconseguiria fer ja el millor temps, tot i que estaria tot molt ajustat. A 5 minuts del final el mallorquí Jorge Lorenzo faria una volta realment ràpida, deixant al segon, Rossi, a 0,6, el primer dia ja vèiem que Jorge Lorenzo aniria a per totes per retallar punts a l’italià Rossi. Completava les 3 primeres posicions, un sorprenent Bradley Smith, amb molta confiança després d’aquell podi a Silverstone. A la 4a i 5ena posició trobaríem a les dos Honda i cosa poc habitual, a Dani Pedrosa per davant de Marc Márquez. Completarien un hipotètic top-10 per passar directes a la Q2, els germans Espargaró i els italians Dovicioso, Ianone i Petrucci.