Gran part dels beneficis de Disney amb Star Wars prové dels videojocs

  0
  Star wars

  El mercat mòbil i les dos grans estrenes de l’any per consoles constitueixen el gruix dels beneficis de Disney amb Star Wars

  Tot i que Star Wars: The Force Awakens ha superat el bilió de dòlars de benefici, diversos analistes congregats per Fortune, la revista especialitzada en negocis publicada per Time, coincideixen amb què el veritable gruix dels beneficis de Disney amb Star Wars arriba de l’oci interactiu, del videojoc. És un flux de capital que arriba de diversos punts però que sumat supera i superarà els ingressos generats pel llargmetratge que es projecta ara mateix als cinemes.

  Michael Pachter, per exemple, apunta que si Star Wars: Battlefront (distribuit per Electronic Arts i Lucasfilm, la segona propietat de Disney) ha venut 6 milions de còpies el passat novembre i 6 milions més durant l’últim mes del 2015, els ingressos generats arriben als 660 milions de dòlars si ens basem amb el preu de venta recomanat al públic. Evan Wilson puntualitza que la xifra pot superar els 13 milions de còpies venudes, però que es tracta d’un espectre que inclouria còpies rebaixades de preu.

  Battlefront, la punta del glacial

  Però els beneficis de Disney amb Star Wars no es limiten a Star Wars: Battlefront, l’altre gran exponent és Disney Infinity 3.0. Aquest títol ofereix la possibilitat de jugar amb els personatges de les dos primeres trilogies i també amb els protagonistes de Star Wars Rebels, la nova sèrie d’animació emesa al canal Disney XD, a través d’unes figures coleccionables que interactuen amb el videojoc. Disney ha ingressat més de 200 milions de dòlars amb Disney Infinity 3.0 (una xifra que contempla videojocs i figures), situant-se per sobre dels Skylanders de Activision Blizzard i dels LEGO Dimensions de la Warner Bros.

  Per acabar, l’analista Randy Nelson apunta que els videojocs de Star Wars per a dispositius mòbils i tabletes són decisius. Els títols Star Wars: Galaxy of Heroes, Star Wars: Force Collection Star Wars: Commander-Worlds in Conflict van generar un ingrés de 285,000 dòlars durant el primer dia de l’estrena de la setena pel·lícula de la saga.

  Font: FORTUNE