Ahir es va presentar al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet , a Barcelona, la primera edició del GP de Catalunya de Trial

Cartell oficial Gran Premi de Catalunya de Trial
Cartell oficial Gran Premi de Catalunya de Trial

Tindrà lloc a Olvan i Cal Rosal el 9 i 10 d’abril i obrirà el Campionat del Món FIM de Trial 2016

El Campionat del Món de Trial torna a Catalunya, i ho farà a les poblacions de Olvan i Cal Rosal els propers 9 i 10 d’abril en una competició organitzada pel Moto Club Baix Berguedà. La prova, el Gran Premi de Catalunya de Trial, es va presentar ahir al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport, Dr. Melcior Colet, a Barcelona amb les principals autoritats esportives i polítiques que donen suport a la competició i també amb la presència dels quatre campions del món de Trial a l’aire lliure: Jordi Tarrés, Marc Colomer, Adam Raga, Toni Bou.

El secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, va donar la benvinguda al Gran Premi de Catalunya de Trial, orgullós que la màxima competició del Trial torni al nostre país, on “forma part del seu adn” i els pilots catalans dominen el panorama internacional. El secretari general també va destacar “la valentia del Moto Club Baix Berguedà a l’hora d’organitzar l’esdeveniment”.

Autoritats presents a la presentació Foto: J. Estruch
Autoritats presents a la presentació Foto: J. Estruch

A l’acte, també va parlar en Rossend Soler, president del Moto Club Baix Berguedà, recordant la il.lusió de la gent del Moto Club, que agafa aquest repte l’any que celebra els 25 anys organitzant curses i agraint a qui ajuda a tirar endavant el nostre somni”. Àngel Viladoms, president de la Real Federación Española de Motociclismo, va destacar el nivell del Trial català, i s’ha mostrat “orgullós” de la denominació d’aquest Gran Premi de Catalunya. Per últim, David Font, president del Consell Comarcal del Berguedà, va subratllar  “l’oportunitat pel territori d’acollir la prova i per a que la gent coneixi i tasti el Berguedà”.

També hi van estar presents el director del Consell Català de l’Esport, Toni Reig, l’alcalde d’Olvan Martí Orriols, el representant de la Federació Internacional de Motociclisme, Josep Puntí i el president de la Federació Catalana de Motociclisme, Josep Abad.

Una seixantena de persones a la presentació del GPCatalunyaTrial Foto: J. Estruch
Una seixantena de persones a la presentació del GPCatalunyaTrial Foto: J. Estruch

L’activitat a Olvan i Cal Rosal començarà el proper dijous 7 d’abril, amb l’arribada dels primers vehicles al parc de pilots de la Colònia de Cal Rosal. El divendres hi haurà els entrenaments, verificacions tècniques i la visita a les zones, a més de la foto de començament de temporada amb tots els pilots. El dissabte, l’últim pilot en prendre la sortida ho farà a les 11 del matí. S’espera que, passades les quatre de la tarda, es faci el repartiment de trofeus, i posteriorment hi haurà una exhibició de trial en bicicleta i dels Castellers de Berga, al mateix temps que els pilots signaran pòsters als afeccionats. El programa del diumenge serà el mateix que el de dissabte.

Toni Bou, Adam Raga, Marc Colomer i Jordi Tarrés Foto: J.Estruch
Toni Bou, Adam Raga, Marc Colomer i Jordi Tarrés Foto: J.Estruch

Les novetats d’aquest Mundial

El Campionat del Món FIM de Trial 2016 començarà a Cal Rosal/Olvan amb algunes novetats pel què fa al seu reglament. A diferència del Campionat d’Espanya, s’aplica el sistema ‘non-stop’, que penalitza al pilot si deixa d’avançar. Això no és novetat, però sí que ho és el canvi de nom de les categories del Mundial: TrialGP és el màxim nivell, Trial2 és l’antiga categoria Júnior, i Trial125 la classe per als pilots entre 14 i 18 anys que piloten motos amb motor de 125cc. I 2temps. També hi haurà la categoria Internacional.
A Cal Rosal hi haurà una zona comercial on els afeccionats podran trobar les últimes novetats en motos i accessoris. Una altra de les activitats que promourà el campionat del Món serà una exhibició de trial en bicicleta els dies de cursa, així com també la signatura de pòsters dels pilots i una actuació dels Castellers de Berga, que tindrà lloc el dissabte a la tarda, un cop s’hagi acabat l’entrega de premis.

HORARIS

Dijous dia 7 d’abril 2016
17:00 – 19:00   Apertura pàdoc per a camions
18:00 – 20:00   Apertura pàdoc per a furgons

Divendres dia 8 d’abril 2016
10:00 – 11:00   Verif. administratives i tècniques TrialGP
10:30 – 11:30   Verif. administratives i tècniques Trial2
11:00 – 12:00   Verif. administratives i tècniques Trial125
13:00 – 15:00   Entrenaments TrialGP
13:30 – 15:30   Entrenaments Trial2
14:00 – 16:00   Entrenaments Trial125
15:00 – 17:00   Visita a les zones TrialGP
15:30 – 17:30   Visita a les zones Trial2
16:00 – 18:00   Visita a les zones Trial125

Dissabte dia 9 d’abril 2016
11:00                 Sortida últim pilot TrialGP
16:00                 Arribada últim pilot TrialGP
16:15                 Entrega de premis/podis
17:30                 Signatura de pilots
17:30                 Exhibició trial en bici
17:30                 Actuació dels Castellers de Berga

Diumenge dia 10 d’abril 2016
11:00                 Sortida últim pilot TrialGP
12:00                 Exhibició trial en bici
16:00                 Arribada últim pilot TrialGP
16:15                 Entrega de premis/podis