Gran subhasta a Sotheby’s d’obres de Sorolla, Rusiñol i Anglada Camarasa

0
SOTHEBY'S | Diari Catala
Foto: SOTHEBY'S

La subhasta tindrà lloc a Sotheby‘s demà dimecres

Sotheby’s subhastarà aquest dimecres 25 de maig a Londres obres de Joaquín Sorolla, Santiago Rusiñol, Hermenegildo Anglada Camarasa i Darío de Regoyos, alguns dels artistes espanyols més representatius del segle XIX, dins de la seva subhasta sobre Pintura Europea del Segle XIX, segons ha anunciat la casa de subhastes.

Concretament, aquesta venda oferirà una selecció de pintures significatives d’artistes espanyols, entre les quals destaca ‘Pedres Velles, Raixa (IV)‘, de Santiago Rusiñol, pintura en la qual l’artista va plasmar allò que més l’apassionava: els jardins i paisatges d’Espanya. En l’època en la qual Rusiñol va viatjar a Mallorca es va instal·lar a Bunyola i els seus jardins es van convertir en font d’inspiració per a obres com aquesta. El quadre sortirà a subhasta amb un valor estimat de 70.000 a 90.000 lliures.

Per la mateixa estimació se subhastarà ‘Paisatge amb ametllers‘, d’Hermenegildo Anglada Camarasa, obra que pertany a l’època en la qual l’artista va deixar París per Mallorca. Tot i que aquest equip dista molt de les seves escenes parisenques, l’estil modern que va desenvolupar allà amb l’ús de l’experimentació cromàtica està molt patent, així com referències a les estampes japoneses que l’artista havia vist a la capital francesa.

L’altra obra d’Anglada Camarasa que se subhastarà serà ‘Gitana posant-se flors‘, en què el pintor català, embriagat pel patriotisme després de les pèrdues colonials d’Espanya, venera la figura de la gitana com la icona per excel·lència de la identitat espanyola. La peça començarà la subhasta amb un valor estimat de 120.000 a 180.000 lliures.

En la venda, per una estimació de 200.000 a 300.000 lliures, estarà ‘Platja de València‘, de Joaquín Sorolla, en què l’artista reprèn un tema un dels temes que més l’interessaven: els pescadors desembarcant les captures del dia. Pintat in situ a la platja del Cabañal, Sorolla evoca la calor del sol de la Mediterrània.

Finalment, la selecció de pintors espanyols es completarà amb Darío de Regoyos, que pren la capital d’Espanya com protagonista a ‘Vista de Madrid, Estació del Nord‘, plasmant la imatge panoràmica que ell percebia des del seu apartament al barri d’Argüelles. Regoyos aplica en la seva obra les tècniques impressionistes i post-impressionistes en reflectir la vida quotidiana espanyola. El valor estimat d’aquesta peça és de 40.000 a 60.000 lliures.