Grande-Marlaska demana “confiança” en la justícia

0
Grande-Marlaska
EP: Grande-Marlaska
Grande-Marlaska
EP: Grande-Marlaska

Reclama la independència de la Justicía

EP/ Redacció. El magistrat Fernando Grande-Marlaska, president de la sala penal de l’Audiència Nacional, ha rebutjat parlar de retard després que s’hagi citat a declarar el president de la Generalitat, Artur Mas, com a imputat per convocar el procés participatiu del 9N sobre la independència, i ha demanat “confiança” i deixar que actuï la justícia.

“Quan actuï, evidentment es podrà parlar i criticar l’actuació judicial, com qualsevol altra dins de la llibertat d’informació i la llibertat d’expressió”, ha assenyalat, abans d’advertir que segons la seva opinió és important en una societat democràtica que si no hi ha raons per pensar el contrari, la societat percebi que pot confiar en la seva administració de justícia.

Després que els periodistes li ho hagin preguntat abans d’impartir una conferència a Santiago sobre la reforma del Codi Penal, Grande-Marlaska ha rebutjat dir res més sobre aquest assumpte que el que, ha dit, li correspon “com a vocal del Consell General del Poder Judicial”.

Així, ha assenyalat que el que és important és que tots generin confiança amb el poder judicial i amb l’administració de justícia, així com “deixar que funcioni correctament i no en cada moment suposar qualsevol interès il·legítim o no prou legítim en la seva manera d’actuar”.

[quote] “Quan actuï, evidentment es podrà parlar i criticar l’actuació judicial, com qualsevol altra dins de la llibertat d’informació i la llibertat d’expressió”[/quote]

“DEIXEM QUE ACTUÏ LA JUSTÍCIA”

Així, el magistrat ha vist important en una societat democràtica “que si no hi ha raons per pensar el contrari, que la societat percebi que pot confiar en la seva administració de justícia”, i ha destacat que en això els mitjans tenen importància.

En aquest sentit, interrogat sobre si aquesta cita de Mas a declarar ha arribat tard, ha respost: “No sé ni si hi ha hagut retard, ni si no” n’hi ha hagut.

[quote] “Deixem que actuï i quan actuï, evidentment es podrà parlar i criticar l’actuació judicial, com qualsevol altra dins de la llibertat d’informació per a vosaltres i la llibertat d’expressió”, ha asseverat.[/quote]

Tot i això, ha subratllat que descarta “parlar des de fora, sense conèixer l’expedient perfectament ni les circumstàncies concurrents”.

Tampoc no ho faria, ha afegit a continuació, si ho sabés, però ha subratllat que creu que no hi ha “dades en aquest sentit, per dir si hi ha retard o no”.

Per aquesta raó, ha reiterat que “és important abans de res generar la confiança” i ha advocat perquè si hi ha alguna cosa objectiva a desconfiar, que es digui què és el que és objectiu.

Així, ha demanat no partir d’això perquè fa mal a tots si el que es pretén és “generar o intentar veure alguna cosa més en una actuació judicial”.