Granja Sant Martí aconsegueix el Porc d’Or Diamant

0
Porc d'or 2015 - diari Català
Granja Sant Martí
Porc d'or 2015 - diari Català
Granja Sant Martí

Per segon any consecutiu

La catalana Granja Sant Martí, de l’empresa Pinsos Grau i ubicada a Sant Martí de Centelles (Barcelona), ha aconseguit el Porc d’Or Diamant en la XXII edició dels guardons, que s’han lliurat aquest divendres a la nit a Lorca (Múrcia) davant més de 600 professionals de la porcinocultura.

Granja Sant Martí competia en aquesta categoria, la màxima dels guardons, amb dues explotacions catalanes més: Granja Cabanas, de l’empresa Granges Terragrisa i situada a Oristà (Barcelona), i Granja Vernera, de l’empresa Granges La Vernera i localitzada a Sant Boi de Lluçanès (Barcelona).

El guardó Porc d’Or amb Diamant es concedeix a l’explotació que es considera com la millor d’entre totes les nominades de qualsevol categoria, i per a això el jurat té en compte la mida, equilibri i estabilitat de l’estructura demogràfica de l’explotació, així com criteris relacionats amb les mesures de bioseguretat, higienicosanitàries i de maneig, entre d’altres.

Granja Sant Martí, que també ha aconseguit el premi a la màxima productivitat superant el seu propi rècord amb una productivitat numèrica de 35,82 garrins deslletats per truja i any –34,78 en l’anterior edició–, repeteix com a triomfadora en les dues categories per segon any consecutiu.

L’explotació, que va iniciar la seva activitat el 1994 i té 1.200 reproductores, té naus condicionades ambientalment i adaptades al sistema d’allotjament en grups de les truges gestants i sistema d’alimentació mitjançant màquines electròniques d’identificació individual.

Per la seva banda, la Granja Vereda de San Marcos, pertanyent a l’empresa Agroturia-Vall Companys Grup d’Utiel (València), ha aconseguit el premi especial Porc d’Or del Ministeri d’Agricultura a Sanitat, Benestar Animal i Medi Ambient.

19 GUARDONS PER A CATALUNYA

   Catalunya és, un any més, la comunitat que acumula més guardons, ja que s’ha alçat amb 19 premis –-14 per a granges de Barcelona, tres a Lleida, una a Girona i una altra a Tarragona–, seguida d’Aragó, amb 13, i Navarra, amb quatre.

En aquesta edició s’han analitzat unes 800 granges, que sumen un total de 750.000 truges i representen el 40% del cens de reproductores a tot Espanya.

Als premis, organitzats per l’Institut d’Investigació i Tecnologia Agroalimentàries (Irta) de la Generalitat, hi han assistit la ministra d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Isabel García Tejerina, i el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, Jordi Ciuraneta, entre d’altres autoritats.