Granollers es converteix en ciutat universitària

0

L’Ajuntament i la Universitat Central de Catalunya formalitzen un conveni perquè Granollers es converteixi en ciutat universitària a partir del curs vinent

L’Ajuntament de Granollers i la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) han formalitzat aquest divendres un conveni perquè a partir del curs 2016-2017 Granollers es converteixi en ciutat universitària –coneguda com a UGranollers–.

El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha destacat en declaracions als mitjans que aquest acord “complementa l’activitat industrial de la ciutat”, i ha apuntat que repartir universitats pel territori català no va en detriment de la seva qualitat, remarcant que les catalanes van millorant el seu posicionament internacional.

Baiget ha reconegut que les taxes universitàries han augmentat, però ha matisat que “els catalans, amb els seus impostos, financen el 80% del cost d’una plaça universitària”, i ha assenyalat que un 40% dels estudiants tenen beca i depenent de la renda es cobreix o bé tota la carrera o una part perquè hi hagi una igualtat d’oportunitats, ha afegit.

L’alcalde del municipi, Josep Mayoral, ha dit que es tracta d'”una aposta decidida en clau d’oportunitats per al futur” de la capital del Vallès Oriental.

A l’acte de la firma de l’acord han acudit també l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, i el rector de la UVic-UCC, Jordi Montaña.

En les instal·lacions de Roca Umbert de la població s’impartiran dos graus d’Administració i Direcció d’Empreses (ADE) i Màrqueting i Comunicació Empresarial, a més d’un cicle de grau superior en Màrqueting i Publicitat en format dual i serà el quart campus, juntament amb el de Vic, Manresa i Barcelona.