Grècia inicia el desallotjament del campament d’Idomeni

0
Refugiats Idomeni
Refugiats al campament d'Idomeni, a Grècia | Foto: Marko Djurica (Reuters)

Prop de 8.500 persones seran traslladades des d’Idomeni a altres centres del país en una idea que venia plantejant-se des de feia dies

 

El govern grec inicia aquest dimarts el desallotjament del camp de refugiats d’Idomeni, a Grècia. Al campament, a la frontera amb Macedonia, s’hi van concentrar cada cop més refugiats, especialment des del tancament de la coneguda com a ruta dels Balcans. Actualment es calcula que hi queden 8.500 persones, moltes d’elles nens.

Segons les primeres informacions, nou unitats de les forces antidisturbis de la policia grega s’han traslladat a Kilkís, la localitat més propera a Idomeni. Informen diferents mitjans que són a la zona que fins a 1.400 agents es destinaran a l’evacuació del campament. La intenció del govern grec és acabar amb aquest campament com ja es va fer amb el que hi havia al Pireu, desallotjat a l’abril. Segons l’executiu del país, el desallotjament “estarà completat en una setmana, màxim deu dies”, en paraules de Yorgos Kyritsis, coordinador del govern per a la crisi migratòria, recollides per El País.

Explicava aquest dimarts Carles Prats, periodista de TV3 que va treballar a Idomeni, que al campament queden moltes dones i nens pel fet que els marits i pares ja són a altres països europeus, buscant-se la vida i amb esperança de poder reunir tota la família altre cop. També adverteix Prats que el que està passant ara a Idomeni “es veia a venir” perquè, relata el periodista, “les autoritats han impedit el treball dels voluntaris” per tal de fer la vida una mica més incòmoda als refugiats, que ja, de per sí, viuen una situació límit.

 

Compartir
Article anteriorTres famílies de refugiats sirians arriben a Sant Andreu
Article següentAdele arriba al Sant Jordi amb les entrades exhaurides
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]