La Guardia Civil entra al Santander per investigar comptes de la ‘llista Falciani’

0
guardia civil - Diari Catala
Foto: Europa Press

Agents de la UCO es troben a les oficines del Santander requerint dades de comptes vinculades al cas Falciani

Agents de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guardia Civil s’ha personat aquest divendres a les oficines centrals del Banc Santander a Madrid per requerir informació sobre “determinades comptes corrents” en el marc d’una investigació contra el banc HSBC, en el context de la investigació generada per la coneguda com ‘llista Falciani’.

Explica l’agència Europa Press, la Guardia Civil s’ha personat a instàncies del titular de l’Audiència Nacional, José de la Mata, per fer aquest requeriment sobre determinades comptes. La causa està declarada secreta i no han transcendit gaires detalls del treball de la UCO a la seu central del banc, situada a Boadilla del Monte (Madrid).

La ‘llista Falciani’ és el document que va revelar l’informàtic Hervé Falciani amb els noms de 13.000 titulars de comptes no declarats al HSBC suís i, per tant, presumptes evasors. El requeriment és subsidiari a l’escorcoll, és a dir, els agents sol·liciten al banc la informació i només si no se’ls facilita procedeixen a escorcollar-lo.