La Guàrdia Civil escorcolla l’ Ajuntament de Lloret de Mar

0
guardia civil - Diari Catala
Foto: Europa Press

L’operació a l’Ajuntament de Lloret de Mar (Girona) es desenvolupa contra les adjudicacions de contractes fraudulents de la recollida d’escombraries

Agents de la Guàrdia Civil escorcollen l’Ajuntament de Lloret de Mar (Girona) a causa de presumptes contractes fraudulents i irregulars. L’operació, coneguda com a “operació tro”, es desenvolupa contra adjudicacions de la recollida d’escombraries, segons el que senyala el País. Per la seva banda, Europa Press menciona que en l’operació estan previstes diverses detencions i altres escorcolls. La recollida d’escombraries de Lloret es van adjudicar “en connivència amb autoritats i funcionaris” del Consistori.

La investigació, dirigida pel titular del jutjat número dos de Blanes i la Fiscalia Anticorrupció, va començar fa tres anys. Tot es va iniciar amb el cas Clotilde; un cas que va suposar el càrrec del llavors alcalde del municipi, Xavier Crespo, a qui se’l va relacionar amb la màfia russa. Crespo va acabar sent condemnat a nous anys d’inhabilitació per acceptar suborns.

Ara, amb l’operació que s’està portant a terme, hi ha l’objectiu d’aclarir els concursos guanyats per l’empresari Gustavo Buesa, exsoci de Jordi Pujol Ferrusola i imputat pels presumptes negocis irregulars d’aquest últim, a través de la seva empresa GBI dedicada a la gestió de residus, que també ha sigut registrada. Segons La Vanguardia, hi ha sospites sobre l’adjudicació del servei de recollida d’escombraries de l’empresa de GBI per 80 milions d’euros. A més, també s’està investigant la casa de Buesa. Segons El País, els agents han detingut a l’exsecretari i a l’exinterventor del Consistori, qui suposadament mantenia relacions econòmiques amb l’empresa de Buesa.

Prèviament, l’Agència Tributària de l’any passat ja va senyalar les adjudicacions a Buesa, qui va fer un contracte d’escombraries a Lloret en 2008, per 29,3 milions sense cap experiència prèvia. Després, ho va revalidar per 10 anys més. A través de l’informe, la Guàrdia Civil va senyalar que Buesa era un dels donants de Convergència mitjançant la fundació Catdem.

 

L’alcalde de Lloret de Mar “tranquil” davant l’operació

L’alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat (CDC), ha assegurat que està “tranquil” davant de l’escorcoll que la Guàrdia Civil està portant a terme a l’Ajuntament. Segons la seva opinió, hi ha “molta figuració” en l’operatiu.

L’alcalde ha declarat a Rac1 que ell està al “150% tranquil” perquè ha fet les coses bé. Ha aclarit, a més, que quan es van firmar els contractes amb l’empresa de Gustavo Buesa, ell “no estava a l’Ajuntament”.