La Guàrdia Urbana suspèn dos agents per agredir un conductor

0

Un d’ells hauria agredit de manera improcedent i desproporcionada el conductor d’un ciclomotor, mentre que l’altre no va actuar i se’l suspèn per omissió

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha suspès cautelarment dos agents de les seves funcions i ha incoat un expedient disciplinari per falta molt greu per una presumpta agressió a un conductor, fet que ha denunciat davant de l’autoritat judicial, ha informat l’Ajuntament aquest dimecres en un comunicat.

La presumpta agressió va passar a la carretera de l’Arrabassada el 15 d’agost a les 17.30 hores, quan dos agents de la Unitat Central de Trànsit van intervenir per corregir una infracció de circulació i un d’ells suposadament va agredir de manera improcedent i desproporcionada el conductor d’un ciclomotor, mentre que l’altre no va actuar i se’l suspèn per omissió.

La Unitat de Deontologia i Assumptes Interns de la Urbana (Udai) ha obert una investigació interna quan ha tingut coneixement del que va passar, el 17 d’agost, i ha informat dels seus drets a la víctima, a la qual ha ofert les accions i el suport necessari.

El comissionat de Seguretat, Amadeu Recasens, ha condemnat els fets i ha destacat que es tracta d’una conducta excepcional en un cos policial que defensa que treballa amb gran professionalitat i vocació de servei a la ciutat.

Recasens ha posat en valor l’eficàcia dels mecanismes de garanties i transparència de la pròpia Guàrdia Urbana, amb la intenció de reforçar la legitimitat social i incrementar la valoració i la confiança dels barcelonins cap al cos policial.