Guardonats Premis Ondas 2015

0
Guardonats Premis Ondas 2015
Foto: PREMIOS ONDAS
Guardonats Premis Ondas 2015
Foto: PREMIOS ONDAS

Raphael, la sèrie ‘El Ministerio del Tiempo’, ‘Tu cara me suena’ i ‘Las mañanas de Cuatro’ i Iker Jiménez, els guardonats Premis Ondas 2015

El cantant Raphael, la sèrie ‘El Ministerio del Tiempo’ (TVE), els programes ‘Tu cara me suena’ (Antena 3) i ‘Las mañanas de Cuatro’ (Cuatro) i el presentador Iker Jiménez es troben entre els guardonats amb els Premis Ondas 2015, ha anunciat aquest dimecres en roda de premsa el seu secretari general, Josep Maria Martí.

Els 23 premis –19 de nacionals i quatre d’internacionals– es lliuraran el dimarts 24 de novembre en una gala a l’Auditori Fòrum del CCIB, en aquesta 62 edició s’ha batut el seu rècord de candidatures rebudes, amb 350 de 20 països.

Altres guardonats premis Ondas 2015 són els periodistes Carlos Alsina (Onda Cero) i Ana Blanco (TVE), l’humorista José Mota, l’elenc d’actrius de ‘Vis a vis’ (Antena 3) i el músic Fito Cabrales, líder de Fito i Fitipaldis.

En Ràdio, s’ha premiat ‘A vivir que son dos días’ (Cadena SER), dirigit per Javier del Pino, com a millor programa; el periodista Carlos Alsina com a millor presentador; Àngel Carmona (Ràdio 3) com a millor presentador de ràdio musical; Gladys Palmera com a millor plataforma radiofònica d’internet, i, en reconeixement a la seva trajectòria, el periodista César Lumbreras (COPE).

En publicitat a la Ràdio, s’ha premiat la campanya d’Aquarius ‘La increible sensación de venirse arriba estés donde estés’, de l’agència Sra. Rushmore; a Publicis com a millor agència, i a Radioeficacia, de l’Associació Catalana de Ràdio, amb la menció especial.

A l’apartat de Televisió, ‘Tu cara me suena’ (Antena 3) s’ha emportat el premi de millor programa d’entreteniment; ‘Las mañanas de Cuatro’ (Cuatro), el d’actualitat; el comunicador Iker Jiménez i la periodista Ana Blanco, els de presentadors, i l’exitosa ‘El misterio del Tiempo’, a la millor sèrie espanyola.

En el mateix apartat s’ha guardonat el còmic José Mota, com a millor intèrpret de ficció, i l’elenc d’actrius de la sèrie ‘Vis a vis’, pel seu treball en el qual interpreten la preses d’una presó.

El millor programa emès per emissores o cadenes no estatals de televisió ha recaigut en ‘Los descendientes’ (Canal Sur) i l’emissió per internet ha anat a parar a ‘El mort viu’, fet per estudiants de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra.

Entre els guardonats premis Ondas 2015, en Música, s’ha guardonat la trajectòria de Raphael, i s’ha reconegut els seus 55 anys de carrera; com a millor artista, ha recaigut a Fito Cabrales, i el millor espectacle musical ha estat el Concert pel 25 aniversari de Cadena Dial; en aquest apartat hi ha hagut dues mencions especials del jurat: per a la cantant de fado Mariza i el grup Amaral.

GUARDONS INTERNACIONALS

A l’apartat de Ràdio Internacional, els Ondas han premiat ‘Les mots de ma mère’, de la belga Atelier de Création Sonore Radiophonique, un relat basat només en sons naturals, i una menció especial per a ‘Nuevos métodos para planchar y morir en México’, de Televisa Ràdio Prisa.

A la Televisió Internacional, els premis han recaigut en ‘1989. Pòquer am Todeszaun’ de la ZDF alemanya, i una menció d’honor per a ‘Historia de un clan’, de l’Argentina Underground Producciones; el premi internacional a la trajectòria ha recaigut a l’influent Jorge Ramos (Univisión) i Joaquin López Doriga (Televisa Mèxic).