Guindos diu a CDC que “ningú als mercats” preveu una Catalunya independent

0
Luis de Guindos
EP: Luis de guindos
Luis de Guindos
EP: Luis de guindos

Avisa sobre l’independència als mercats

El ministre d’Economia i Competitivitat, Luis de Guindos, ha assegurat que “ningú als mercats” ha previst com a escenari possible la independència de Catalunya, ni abans ni després de les eleccions autonòmiques de diumenge passat.

[quote]”He tingut reunions amb les principals agències d’avaluació i els principals inversors institucionals a Espanya i puc assegurar que aquest tema no estava entre les seves inquietuds”, ha respost al senador de CDC Ramon Alturo al ple del Senat.[/quote]

El ministre ha assegurat que les xifres d’inversió estrangera del primer semestre de l’any mostren una confiança en Espanya i Catalunya, la qual ha rebut el 25% del total nacional en aquest període.

El clima polític no ha tingut cap impacte significatiu en els mercats perquè ningú no ha previst com a escenari possible abans i després de les eleccions la secessió”, ha dit, per insistir que els inversors veuen il·legal i indesitjable la independència.

El ministre ha subratllat que “el veritable risc” és que reverteixin les reformes econòmiques d’aquesta legislatura.

El ministre ha recordat finalment que Catalunya és la comunitat que ha absorbit la part més gran dels fons de suport creats en aquesta legislatura per a les CA, gairebé 47.000 milions, i que estalviarà 13.500 milions durant la vida d’aquests préstecs perquè el Tresor se’ls concedeix a tipus zero.

“No se li diu por, o la impressió de por que volen fer vostès, sinó responsabilitat i solidaritat”, ha conclòs.

[quote]”El que els interessa és que seguim reduint el dèficit públic, que es creixi per sobre del 3% i es creï ocupació”, ha afegit Guindos.[/quote]

ALTURO LI EXIGEIX QUE DEMANI DISCULPES

Ramon Alturo li ha exigit tot i això al ministre que demani disculpes als catalans per “intentar torpedinar l’economia catalana amb la propaganda de la por” durant la campanya electoral del 27-S.

No creu que ha arribat el moment de demanar perdó als catalans? Admeti que per intentar fer un favor al PP català, a veure si fent por rascava algun vot, el seu govern i els poders amics, han intentat torpedinar l’evolució a l’alça de l’economia catalana i la democràcia”, ha afegit.

Alturo ha demanat a Guindos que reconegui que el PP ha perdut “i que Catalunya, amb una altíssima participació i amb un mandat clar a les urnes ha decidit ja el seu futur polític, que és la construcció d’un estat independent”.