Gymkhana 8 de Ken Block

0

La Gymkhana 8 s’ha gravat íntegrament a Dubai

Sense gaire preàmbuls, aquí teniu la Gymkhana 8 de Ken Block. Ha arribat una mica més tard de l’esperat però les coses bones sempre mereixen una espera. Potser aquesta vegada no sigui tan espectacular en derrapatges, però sí ho és en l’ambient creat i en tot el que ho envolta. És la primera vegada que està rodat íntegrament fora d’Estats Units i la màquina utilitzada és el Ford Fiesta ST RX43 que utilitza Block a les seves aparicions al RallyCross.

Per aquesta Gymkhana 8 el nord-americà ha gaudit del patrocini de Dubai, i no només amb uns adhesius en el seu flamant Ford, sinó també en tot el que envolta al rodatge. Block ha aprofitat tot el luxe i excessos de la gran ciutat per crear un gran espectacle visual. Cotxes de policia d’altes prestacions, superesportius, hotels, avingudes, desert, etc. tot perquè no passi desapercebut.

Les imatges utilitzades són úniques i ofereixen unes perspectives poc vistes. Block ha posat tota la carn a la graella i el resultat és sorprenent. A més, també és un gran aparador per Ford ja que, aprofitant l’ocasió, cola els seus dos models actuals més passionals, el Focus RS i el GT.

Sens dubte molt ha plogut des que Block va fer la primera Gymkhana amb un Subaru Impreza, ja que aleshores ja li valia amb quatre càmeres i un lloc abandonat. Ara va més enllà. Ja no és una simple Gymkhana, és una superproducció al més pur estil Hollywood amb tots els luxes possibles. La seva reputació ha pujat com l’escuma i, de moment, sembla no tenir sostre, i això que en competició el nord-americà no és precisament una estrella. Però així és la vida, uns triomfen i uns altres no. En qualsevol cas, si la Gymkhana 8 és així, no vull imaginar-me com serà la novena (si és que hi ha).