Un estudi fer per el futuròleg Ian Pearson ens mostra com seran els habitatges del futur segons les prediccions tecnològiques que ja s’han complert

Habitatges del futur: La revolució de la tecnologia | Diari CatalàLes prediccions sobre els Habitatges del futur ja s’han complert en un 85% dels casos, i el futuròleg Ian Pearson ha contribuït a crear un informe sobre el que podem esperar per a l’any 2045 en matèria d’habitatge i construcció.

Pearson ha realitzat l’informe en col·laboració amb Hewden, una companyia de lloguer de maquinària de construcció.

Qualsevol persona pot predir coses, però només uns pocs les prediuen bé.

Aquest és el lema del futuròleg Ian Pearson, que partint d’una sòlida formació en ciències i enginyeria i anàlisi de tendències, tot això barrejat amb bones dosis de sentit comú, ha desenvolupat teories interessants sobre com els robots es convertiran en el futur en part integral de la vida quotidiana.

Juntament amb Hewden, una companyia de lloguer de maquinària de construcció, Pearson ha elaborat un informe amb prediccions sobre els habitatges del futur que ens espera l’any 2045 en matèria d’habitatge.

Els edificis seran controlats per intel·ligència artificial

Habitatges del futur: La revolució de la tecnologia | Diari CatalàPearson preveu que els inquilins d’un habitatge seran capaços de parlar amb l’edifici per, entre altres coses, demanar-li un canvi de temperatura interior.

Edificis d’altura desmesurada convertits en mini-ciutats

Habitatges del futur: La revolució de la tecnologia | Diari CatalàA causa de l’augment de la demanda i l’elevat preu de la terra, edificis súper alts podran convertir-se en l’allotjament de treballadors de baixos i mitjans recursos. De fet, segons informen, funcionaran com mini-ciutats amb diferents espais destinats a fins residencials, a oficines oa la pràctica de l’exercici físic.

Les finestres seran reemplaçades per pantalles de realitat virtual

Habitatges del futur: La revolució de la tecnologia | Diari CatalàA ‘Tornar al Futur II’, la casa futurista de Marty, el protagonista del film, estava equipada amb una finestra de realitat virtual que podia ser modificada perquè simulés qualsevol escena. L’informe preveu un futur similar on els edificis estan desproveïts de finestres, però sí que posseeixen aquest tipus de pantalles de realitat virtual.

Es podran polvoritzar recobriments especials per a generar energia solar.

Habitatges del futur: La revolució de la tecnologia | Diari CatalàLa viabilitat dels revestiments solars dependrà de l’evolució en la nanotecnologia per crear un material a base de nanopartícules, un aerosol capaç d’absorbir i convertir la llum solar en energia.

La temperatura i la llum intel·ligents seguiran els seus passos

Habitatges del futur: La revolució de la tecnologia | Diari CatalàLa temperatura i la llum que vostè seleccioni el seguiran per la casa perquè pugui caminar cap a on vulgui amb suficient exposició de llum i els graus que trieu. L’informe no entra en detalls sobre com exactament funcionarà aquesta tecnologia, si bé en l’actualitat hi ha una gran quantitat d’investigacions en curs per al seu desenvolupament.

Exosquelet per a treballadors de la construcció

Habitatges del futur: La revolució de la tecnologia | Diari CatalàEl Departament de Defensa té previst utilitzar un vestit de ‘Iron Man’, que proporcionaria facultats sobrehumanes als operaris, com ara visió nocturna, força augmentada per aixecar objectes pesats amb facilitat i protecció antibales. L’informe assenyala que aquest tipus d’exosquelets, igual que els de finalitat militar, ja es troben en fase de desenvolupament.

La construcció, en mans de robots.

Habitatges del futur: La revolució de la tecnologia | Diari CatalàL’informe assenyala que els robots treballaran juntament amb humans en una sèrie de projectes de construcció, sobretot en treballs amb risc d’explosió o col·lapse. L’informe assenyala també que la impressió 3D dedicada a la construcció progressarà més ràpidament quan es desenvolupin noves formes de formigó i materials innovadors.