Un equip de metges del centre Orlando Health a EUA ha desenvolupat un dispositiu que permet transformar l’iPhone en un estetoscopi que permet monitoritzar el cor d’una manera tan precisa com els aparells tradicionals

Aquest dispositiu es diu HeartBuds, i arriba amb una mida molt similar al d’un estetoscopi convencional. El seu funcionament és molt senzill: l’única cosa que cal fer és connectar-lo al telèfon mòbil a través del cable dels auriculars i després col·locar-lo a la zona del cos que es vol auscultar.

HeartBuds es connecta amb una aplicació per al smartphone en el qual es poden consultar les dades que s’estan monitoritzant en la lectura. Els batecs del cor es poden escoltar a través dels altaveus del telèfon mòbil. El HeartBuds és completament eficaç i equiparable als models que utilitzen els metges habitualment.

Així ho van demostrar els investigadors en les proves de laboratori, on les mesures obtingudes amb HeartBuds i el seu rendiment van ser comparables a les d’estetoscopis de classe I i II, superant un sol ús.

Aquest dispositiu resulta especialment útil perquè els metges puguin auscultar en els pacients en hospitals de campanya i en zones amb pocs recursos, així com per a ús domèstic, ja que permet als usuaris monitoritzar diferents paràmetres còmodament i fàcilment. Els investigadors esperen poder llançar molt aviat una versió sense cables.

HeartBuds és compatible amb iPhone i es pot comprar a Amazon a un preu de 49,95 dòlars.