Hennessey Venom GT, més enllà dels 450 km/h

0
Hennessey Venom GT, més enllà dels 450 km/h | Diari Català
Hennessey Venom GT
Hennessey Venom GT, més enllà dels 450 km/h | Diari Català
Hennessey Venom GT

Més potència per al Hennessey Venom GT

Si us presentéssim el Hennessey Venom GT el definiríem com un dels cotxes de producció més ràpids del món, però sembla que l’empresa americana no en té prou i encara vol més guerra. De moment han decidit de cara al 2016 un augment de potència de 200 CV, la qual cosa suposarà superar la barrera dels 432,1 km/h de velocitat punta que registrava fins ara aquest model.

Per aconseguir aquestes imponents xifres, el Hennessey Venom GT es basa en un motor de 7 litres V8 Biturbo que funciona amb bioetanol E85. La seva potència puja fins els 1.471 CV i per guanyar aquests 200 CV extra simplement han augmentat la pressió dels turbocompressors. Mentre altres fabricants com Koenigsegg es gasten milionades en desenvolupar i trobar fórmules per arribar a les xifres de potència que arriben, altres com Hennessey opten només per injectar més pressió als turbocompressors. Fins a quin punt aquesta feina “fàcil” pot ser segura? Si ens haguéssim de decantar per anar a 400 km/h entre un o altre, crèiem que amb un Koenigsegg aniríem molt més tranquils i amb menys sensació de perill.

Tornant al Hennessey Venom GT, no només és potència pura, sinó que també és un pes pluma. 1.250 quilograms (més cavalls que pes) t’esperen amb una acceleració de 0 a 100 km/h de només 2,4 segons i una velocitat punta que la marca assegura que és superior als 450 km/h. En definitiva, un autèntic coet amb disseny de Lotus Elise.

“Ser el més ràpid importa. Volem que el Venom segueixi sent el més ràpid i excitant hiperesportiu de carrer”, afirma el propi John Hennessey, fundador de la companyia, que també va deixar caure que ja estan treballant en el seu proper projecte, el Venom F5: “Planegem demostrar la nostra millora en potència i prestacions tant en acceleració en línia recta, com en comportament en corbes i temps de tornada”.