OLYMPUS DIGITAL CAMERA

L’Esmeralda Márquez, una veïna de Cornellà del Llobregat, publica una carta a ‘El Periódico’ reivindicant la tasca dels professionals de la sanitat pública

 

“Tinc 31 anys i per a mi els herois no corren darrere d’una pilota ni tampoc es pugen a un monoplaça amb la intenció de ser els més veloços. Per a mi els meus herois vesteixen amb bata blanca i fan guàrdies de 24 hores.

Fa una mica més d’un any vaig passar per un hospital públic català (Moisès Broggi) i he de donar les gràcies al doctor Barris i a tot el seu equip. Com també m’agradaria donar les gràcies a moltes de les infermeres que van estar fent-me més suportable la meva estada. De totes aquestes infermeres em queda un record especial per Miriam. Espero que llegeixis això, Miriam. Aquesta infermera petita que entrava tots els matins a la meva habitació i em llevava l’ànim amb el seu preciós somriure. Mai oblidaré l’afecte i el molt que vas cuidar. Ets una gran professional i tot van ser paraules boniques i una boníssima atenció per part teva. Em quedo amb aquesta abraçada que em vas donar el dia que ens vam acomiadar. No hi ha paraules per expressar el molt endins que em vas arribar. Gràcies, bonica.

Amb aquest escrit no tan sols volia donar les gràcies. També volia dirigir-me a tots els lectors /es per dir-vos que us animeu tots, ja sigueu joves, adults o majors, per defensar la sanitat pública. I que no us ajunteu només quan jugui el vostre equip de futbol. Feu un pas endavant i uniu-vos per un dret que tots hem de defensar amb ungles i dents, la nostra sanitat pública. Esteu molt equivocats si creieu que pagant una mútua privada teniu la vostra salut assegurada, perquè no és així. No deixem que ens la prenguin perquè, recordar, la salut és el més valuós que tenim els éssers humans i amb ella no es juga”