Hi haurà tàndem presidencial i executiva amb coordinador

0
nova cdc congres fundacional
Moment durant el congrés fundacional | Foto: Europa Press

El tàndem, defensat des d’un primer moment per Artur Mas, tindrà responsabilitats institucionals i no executives

La comissió organitzativa de la nova CDC ha aprovat aquest diumenge de matinada i per majoria dotar-se d’un tàndem presidencial -assumint la proposta de l’expresident del Govern i líder convergent, Artur Mas– i un comitè executiu de 12 membres, inclòs un coordinador general.

Fonts de la comissió han explicat, als passadissos del Congrés Fundacional, que el comitè executiu es votarà mitjançant una llista tancada però desbloquejada. Així, cada votant al congrés només podrà marcar els integrants d’una mateixa candidatura, tot i que no té per què marcar els noms de tots els seus integrants.

Guanyarà la candidatura els membres de la qual obtinguin més del 50% de vots respecte a la resta de llistes que es presentin. Els membres d’una llista que no superin la meitat dels vots seran substituïts per noms nous, que proposarà qui es postuli per a coordinador general.

 

Tàndem no executiu

El mateix Mas ha defensat a última hora de dissabte, a la comissió organitzativa del congrés, que el tàndem presidencial que ell proposa tingui funcions institucionals i polítiques de coordinació, però no executives. Això obre el camí perquè la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, sigui qui acompanyi a Mas al tiquet presidencial, com ell pretén.

La comissió també ha aprovat organitzar el partit en una Assemblea General -que es reunirà cada dos anys per renovar ideologia i càrrecs-, un Consell General, un Comitè Nacional –amb 40 ó 60 membres- i una Presidència -que es votarà conjuntament-.