Clinton i Sanders podrien pactar per derrotar Donald Trump

0
Bernie Sanders Hillary Clinton primàries
Bernie Sanders i Hillary Clinton es necessiten mútuament. Foto: Europa Press.

Hillary Clinton és ja la candidata demòcrata i busca la complicitat del seu rival, Bernie Sanders, per evitar la victòria dels republicans

L’exsecretària d’Estat i ex primera dama dels EUA, Hillary Clinton, ha guanyat les darreres primàries demòcrates, celebrades aquest dimarts a la capital de la nació, Washington DC. Confirma Clinton així la seva nominació com a candidata demòcrata a la Casa Blanca abans de la convenció que el partit celebrarà la darrera setmana de juliol a Filadèlfia.

Queda ja clar que Hillary Clinton pel bàndol demòcrata i Donald Trump pel republicà seran els que s’enfrontin el novembre per ser el nou president dels Estats Units. El dubte entre els demòcrates és, ara per ara, si el que ha estat fins ara principal rival de Clinton, Bernie Sanders, recolzarà l’ex primera dama o si, fins i tot s’arribarà a algun tipus de pacte, com alguns mitjans han especulat a les darreres hores.

Hillary Clinton necessita els vots dels partidaris de Bernie Sanders que, malgrat ser demòcrata com l’ex secretària d’Estat, està lluny d’ella en certes polítiques i propostes. Des del prisma europeu, es pot considerar Sanders com un polític més d’esquerres que Clinton. En aquest possible pacte, doncs, s’establiria que tant Sanders com els seus partidaris recolzaran la candidatura de Clinton a canvi de que algunes de les propostes que el veterà senador va llençar durant les primàries siguin assumides per Hillary com a pròpies.

Un dels arguments que utilitza l’entorn de Clinton per confiar en aquest acord és el fet de que, en els aspectes importants com el salari mínim o la lluita contra la desigualtat, ambdós polítics coincideixen. “Estic segur que hi haurà un acord entre Clinton i Sanders”, opina el professor de Comunicació Política de la Northeastern University, Alan Schroeder. Considera, però, que “probablement serà informal, basat en condicions”.

Schroeder està convençut que “Clinton necessita els vots dels seguidors de Sanders” i, per aquest motiu, creu que la reunió que ambdós tenen prevista acabarà en acord. I tot malgrat la falta de sintonia entre Bernie Sanders i el partit Demòcrata. “Sanders sembla més decebut amb el partit que amb Hillary”, explica Schroeder, al temps que recorda que el senador “ha dit en repetides ocasions que farà tot el que pugui per derrotar a Donald Trump”. Amb aquest esperit encara Sanders la reunió amb Hillary Clinton, en la qual sap que ella li demanarà el recolzament dels seus seguidors per evitar que Trump sigui president.

 

Compartir
Article anteriorVÍDEO | El gol de l’experico Weiss a l’Eurocopa
Article següent(2-1) Montilivi dictarà sentència
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]