Hillary Clinton ja és oficialment candidata a la Casa Blanca

0
Hillary Clinton
La candidata demòcrata a la Casa Blanca, Hillary Clinton | Foto: Europa Press

Els Demòcrates han destacat en tot moment el fet històric que l’exsecretària d’Estat sigui la primera dona candidata a la Casa Blanca

L’exsecretària d’Estat Hillary Clinton s’ha convertit, de manera oficial, en la candidata pel Partit Demòcrata a la Casa Blanca, després de superar els 2.383 vots necessaris entre els delegats per obtenir la nominació.

Durant la segona jornada de la Convenció Nacional Demòcrata, protagonitzada per les profundes discrepàncies entre els delegats en relació amb el seu suport, Clinton s’ha convertit, a més, en la primera dona candidata a la presidència dels Estats Units, amb la intenció de substituir a qui ha estat el primer president negre del país, Barack Obama.

La convenció ha arrencat sota l’ombra de la dimissió de la presidenta del Comitè Nacional Demòcrata (CND), Debbie Wasserman Schultz, després que WikiLeaks filtrés al voltant de 19.000 correus electrònics que revelen que el CND va explorar diferents vies per perjudicar la campanya del rival de Clinton, Bernie Sanders.

 

La “major esquerda” al sostre de vidre de les dones als EUA

Hillary Clinton ha agraït el suport per arribar a aquesta meta que tant havia perseguit cap a la ruptura del ‘sostre de vidre’ que existeix entre les dones dels Estats Units. “No em puc creure que acabem de trencar la major esquerda en aquest ‘sostre de vidre'”, ha assegurat la ja candidata demòcrata a la presidència dels Estats Units en la seva primera intervenció després de la seva nominació oficial durant la segona jornada de la Convenció Nacional Demòcrata.

“És un honor increïble que m’hàgiu elegit”, ha assegurat l’exsecretària d’Estat, des d’una pantalla en la qual s’ha pogut veure un enorme vidre trencant-se en mil trossos després d’un passi d’imatges de diversos expresidents dels Estats Units. Clinton ha ofert el seu agraïment a “tots els qui han fet possible” la seva nominació, als quals ha dedicat no només la seva victòria sinó tota la nit.

En la seva breu intervenció, s’ha dirigit a les nenes del país per a animar-les a seguir els seus passos i trencar les barreres de gènere que encara semblen estar establertes a la societat. “Si hi ha per aquí alguna nena que s’ha quedat fins a tard per veure (la Convenció Demòcrata) deixeu-me dir-vos: jo podria convertir-me en la primera dona presidenta dels Estats Units, però una de vosaltres podria ser la següent”.