Hillary Clinton té els delegats necessaris per ser candidata a la Casa Blanca

0
Hillary Clinton Democrates Estats Units
Foto: Europa Press

L’agència Associated Press ha publicat el número de delegats que té Hillary Clinton i que la converteixen virtualment en la candidata demòcrata a les presidencials

Un dia abans del súperdimarts a Califòrnia, l’última parada a l’Estat dels dos candidats demòcrates, l’agència Associated Press va publicar unes dades que fan a Hillary Clinton candidata pressumpta – com es coneix als EUA – dels demòcrates a les presidencials. L’exsecretària d’Estat sumaria 2.384 delegats, un més dels necessaris per ser declarada candidata.

L’agència nord-americana és l'”encarregada” oficial de controlar els números de les enquestes, tot i que cadenes com la CBS i NBC han aprofitat també per treure les seves i “recolzar” les dades facilitades per Associated Press.

De fet, van ser també els que fa 10 dies va situar a Donald Trump com a candidat republicà a la Casa Blanca. Les xifres s’aconsegueixen a partir d’entrevistes a superdelegats – aquells líders del partit i càrrecs electes amb llibertat de vot – que hauran de decidir-se finalment en la convenció demòcrata del juliol.

“Estem a punt de viure un moment històric”, va dir Hillary Clinton al començar el míting de la nit passada en referència al fet que seria la primera vegada que una dona és nominada per a la presidència dels Estats Units. Per contra, el seu rival Bernie Sanders va emetre un comunicat en què declarava que no acceptava aquests resultats i que els mitjans havien fet malament els càlculs.

A més, va defensar el fet que ningú no pot atribuir-se abans de la convenció del partit als superdelegats, que han de votar al juliol. La idea de Bernie Sanders és anar a Filadèlfia i disputar la nominació a Clinton, tot i que la diferència entre delegats aconseguits és ja prou significativa.

Aquest dimarts no només es juguen Califòrnia, sinó també Nova Jersey de la qual, per la diferència horària entre els estats, se sabran els resultats abans d’haver acabat a Califòrnia, el que dirà si finalment Hillary Clinton s’estableix de manera oficial com a candidata demòcrata per a la presidència.