Després de guanyar les primàries a Califòrnia, l’exsecretària d’Estat, Hillary Clinton, s’ha proclamat candidata del Partit Demòcrata a la presidència dels Estats Units

Hillary Clinton s’ha autoproclamat candidata del Partit Demòcrata després d’arrasar a Califòrnia. És la primera dona candidata a la presidència dels Estats Units, “un mite històric”, com ella mateixa ha fet referència. Per tant, Hillary Clinton, pot ser que sigui la primera dona presidenta de la gran potència mundial.

Un dia abans del súperdimarts a Califòrnia, l’agència Associated Press va publicar les dades que revelaven que Clinton ja sumaria els 2.384 delegats necessaris per ser declarada candidata. De fet, van senyalar que tenia un més dels necessaris. Finalment, a Califòrnia, l’exsecretària d’Estat es va imposar amb facilitat al seu rival, Bernie Sanders.

El seu rival, però, encara manté l’esperança de mantenir el pols fins a la Convenció de Filadèlfia a finals de juliol quan Hillary Clinton es proclamarà oficialment candidata. No obstant això, les coses ja no canviaran, ja que Clinton ha guanyat en el últim tram de les primàries.

Després d’aconseguir la presumpta nominació, Clinton va senyalar: “Ja no hi ha límits per ningú”. “Gràcies a vosaltres hem aconseguit que en la història de la nostra nació una dona sigui nominada per un dels grans partits”, va afirmar. A més, es va recordar dels pioners: “Hem d’agrair molt als que van venir abans. La victòria pertany a les generacions de dones i homes que han lluitat i s’han sacrificat i, que a més, han fet possible el moviment”.

D’altra banda, va aprofitar Twitter per llançar un missatge esperançador. “A totes les noies que tenen grans somnis: sí, es pot arribar fins on et proposis, fins i tot, ser presidenta. Aquesta nit es per tu”.

Unir forces contra Trump

La missió de Clinton és unir el Partit Demòcrata i atraure els voltants del seu rival, el senador Bernie Sanders. “Ja és hora d’anar units tots junts”, ha matisat en una clara al·lusió a tombar al seu rival en les presidencials: el magnat immobiliari, Donald Trump.

Fins i tot, l’actual president d’EUA, Barack Obama, ja ha trucat a Clinton per felicitar-la personalment i haver aconseguit convertir-se en la candidata demòcrata. Per Obama, la campanya de Clinton ha sigut “inspiradora”, ja que ha motivat a milions de persones i és una extensió de la seva vida dedicada a la lluita per les famílies de classe mitjana i els nens.

L’exsecretària d’Estat, ja té, per tant, els delegats necessaris per a la nominació demòcrata a les presidencials del 8 de novembre que l’enfrontarà a Donald Trump.