Hisenda retornarà 10.858 milions d’euros als contribuents

0

Hisenda preveu que augmentin les rendes a ingressar un 4.9%

Ahir va començar la campanya de la renda de l’exercici del 2015. Una campanya que acabarà el proper 30 de juny. Moment en el qual ja no es podran presentar ni les rendes que hagin sortir a ingressar ni a tornar. Doncs bé, Hisenda preveu que enguany l’erari públic haurà de retornar als ciutadans un total de 10.858 milions d’euros. Una xifra que suposa un augment del 2.4% respecte l’exercici de l’any 2014. Aquest retorn es farà a 14.67 milions de contribuents, el que suposa un increment del nombre de persones que se’ls hi retornaran diners de l’1.5% respecte l’exercici fiscal anterior. Així ho va assegurar el director del departament de Gestió de l’Agència Tributària (AEAT), Rufino de la Rosa, en roda de premsa aquest dijous.

Per contra, Hisenda creu que aquest any 4.26 milions de ciutadans obtindran una renda a ingressar, el que suposa un lleuger increment del 0.1%. La quantia total que l’estat preveu percebre per aquest concepte és de 7.948 milions d’euros. És a dir, un 4.9% més del que va obtenir l’erari públic durant l’exercici fiscal anterior. Per altre banda, una de les principals novetats d’aquest any és el programa Renda Web. Una eina que ens permetrà gestionar més fàcilment per internet totes aquelles declaracions que no incloguin rendiments d’activitats econòmiques. No obstant això, durant el primer dia de campanya la plataforma ha esdevingut inaccessible degut a l’allau de visites que ha rebut.

El 80% de les declaracions podran fer-se amb Renda Web

Qui podrà utilitzar l’eina de Renda Web? Doncs, segons ha explicat de la Rosa, l’eina compta amb un potencial de 15.26 milions de rentes. El que es tradueix en el 80% de les declaracions que s’han de presentar. I per tant, poden utilitzar aquesta plataforma tan aquells usuaris que l’any passat utilitzaven el borrador de l’IRPF, com aquells que encara estaven obligats a emprar el programa Padre o altres eines d’ajuda. Tot i així, els ciutadans que prefereixin realitzar-la presencialment podran fer-ho a partir del 10 de maig. Finalment, l’AEAT confia en que durant els propers anys també puguin fer servir la Renda Web aquells contribuents que comptin amb rendiments d’activitats econòmiques.