Hollande confirma 16 morts i tres desapareguts als Alps Marítims

0
François Hollande
PALACIO DEL ELÍSEO
François Hollande
PALACIO DEL ELÍSEO

Les fortes inundacions han provocat una situació crítica

El president de França, François Hollande, ha actualitzat el balanç de víctimes per les inundacions que s’han produït durant les últimes hores als Alps Marítims, detallant que hi ha 16 morts i tres desapareguts.

Lamentem els 16 morts i tres desapareguts”, ha dit des de Biot, on ha acudit per constatar els danys de primera mà, tot i que ha advertit que “el balanç encara no està complet” a causa de “la intensitat” del desastre natural.

Hollande ha valorat “la feina conjunta dels agents de seguretat i de les localitats afectades” i ha avançat que “l’Estat també farà la seva part: aquest dimecres el Consell de Ministres reconeixerà l’estat de catàstrofe natural”.

[quote] “Ha arribat l’hora de reconèixer el drama, però també de passar a l’acció”, ha considerat, i ha afirmat que “els recursos públics estan plenament mobilitzats” i ha confiat que les indemnitzacions als damnificats arribin dins el termini legal de tres mesos.[/quote]

A més, el cap d’Estat francès ha demanat “precaució” als habitants dels Alps Marítims perquè l’aigua segueix augmentant i les vies de comunicació continuen bloquejades, segons ha informat el Palau de l’Elisi.