Hollande es mostra disposat a reunir-se amb Putin

0
François Hollande Rajoy
François Hollande rebrà els representants dels quatre països | Diari Català

El president de França vol reduir la tensió que s’ha creat aquests dies entre ell i el president rus envers les actuacions occidentals a Síria

El president de França, François Hollande, ha assegurat aquest diumenge que no es planeja reduir la pressió sobre Rússia pel seu suport a l’ofensiva de l’Exèrcit sirià contra els rebels, si bé s’ha mostrat disposat a reunir-se amb el seu homòleg rus, Vladímir Putin“Vladímir Putin no vol discutir seriosament (la situació en) Síria. Estic disposat a fer-ho en qualsevol moment, però no rebaixaré la pressió”, ha dit, en una entrevista a un diari regional del país.

Putin ha descartat dimarts fer una visita a França, prevista per a aquesta setmana, després de rebutjar l’oferta de la presidència gala per dialogar sobre la guerra de Síria. El president rus tenia previst inaugurar una nova catedral ortodoxa russa i visitar un centre d’art rus a la capital gala durant la seva visita a França.

Les tensions entre els dos països han augmentat en les últimes setmanes pels bombardejos russos a l’est d’Alep, la segona ciutat més important de Síria.