Hollande oficialitza la creació d’una Guardia nacional de reservistes

0
França govern
Bona part del govern francès | Foto: Palau de l'Elisi

El president francès respon així a la demanda per augmentar la plantilla de les forces de seguretat davant l’amenaça de nous atemptats

El president de França, François Hollande, ha oficialitzat aquest dijous en una trobada amb diputats la creació d’una Guàrdia nacional de reservistes, en el marc dels esforços del Govern per augmentar la plantilla de les forces de seguretat davant de l’amenaça de nous atemptats.

Hollande s’ha reunit a l’Elisi amb els legisladors Gisèle Jourda, Jean-Marie Bockel, Marianne Dubois i Joaquim Pueyo, que han debatut la constitució de l’anomenada Guàrdia. El mandatari finalment ha donat llum verda al cos que “estaria format a partir de les reserves operatives existents”, segons un comunicat de la Presidència. Queda per davant, tot i això, definir qüestions com la formació o el repartiment d’aquestes forces en tot el territori francès, per a la qual cosa Hollande vol actuar “en concertació amb un conjunt d’actors”.

El Govern exposarà un projecte més detallat en un Consell de Defensa previst per a principis d’agost, amb l’objectiu d’iniciar una sèrie de consultes parlamentàries que ja “tindria lloc el setembre”. Hollande aspira que la Guàrdia estigui activa “al més ràpidament possible”.

 

12.000 reservistes

L’Executiu francès ha plantejat el reforç dels reservistes com a eina per reforçar la seguretat i implicar la ciutadania en tasques de protecció, si es té en compte l’onada d’atacs patits al país en l’últim any.

Actualment, França disposa de 180.000 homes i dones, si bé serien uns 12.000 els reservistes operatius per a la Gendarmeria i la Policia. El Govern vol elevar a 15.000 aquesta segona xifra abans que conclogui el mes.