streep Trump Globus d'Or
L'actriu va ser crítica amb Trump als Globus d'Or | Diari Català

Nombroses personalitats de Hollywood han sortit en defensa de l’actriu Meryl Streep, després que el president electe dels Estats Units, Donald Trump, assegurés que està “sobrevalorada” i l’anomenés “serventa de Hillary”, en resposta al crític discurs de la intèrpret durant els Globus d’Or.

“Qualsevol que anomeni Meryl sobrevalorada no és apte per servir”, escrivia a Twitter l’actriu i comediant Rachel Dratch, coneguda també per participar en el programa Saturday Night Live, referint-se a Donald Trump. “Meryl està sobrevalorada com a actriu com Michael Jordan està sobrevalorat com a jugador de bàsquet o Sully com a pilot o Ted Williams en beisbol”, afegia el director i productor Judd Apatow (‘Virgen a los 40’).

L’actor i guionista Ricky Gervais, presentador dels Globus d’Or diverses vegades, feia broma escrivint que “els feixistes solien tenir millor sentit de l’humor quan els actors de Hollywood es burlaven d’ells”, acompanyant el tuit d’una imatge de Charles Chaplin a ‘El gran dictador’. L’intèrpret de Star Trek, George Takei, qualificava la resposta de Trump com a “trist”.

“Mai oblideu que la bona opinió de les persones serà més insultant que el seu abús”, escrivia l’escriptora J.K. Rowling. La presentadora Ellen Degeneres afirmava que “no hi ha hagut mai ningú com Meryl Streep. L’adoro”, fet que secundava l’actriu Anna Kendrick. “Hi ha algú millor?” escrivia la intèrpret. “No diguis a les llegendes què poden fer i què no”, afegia la comedianta Margaret Cho. “La paraula d’avui és feina. Centra’t en la teva feina”, assenyalava.

Durant el seu discurs, l’actriu ha assenyalat que a la sala es trobaven alguns dels sectors més vilipendiats, “els estrangers i la premsa”. Després, Streep ha recordat, sense arribar a nomenar el president electe dels Estats Units, el moment en el qual Trump es va burlar de Serge Kovaleski, un periodista discapacitat de The New York Times, el 2015.

“La falta de respecte convida a la falta de respecte, la violència incita la violència, i quan els poderosos usen la seva posició per intimidar els altres, tots perdem”, ha assenyalat la intèrpret. Unes paraules que van provocar que l’al·ludit, Donald Trump, respongués a Twitter. “Meryl Streep és una de les actrius més sobrevalorades de Hollywood, no em coneix però ahir a la nit em va atacar en els Globus d’Or”, escrivia el president electe.

“Mai m’he burlat d’un periodista discapacitat, només li vaig fer semblar servil quan va canviar completament una història que havia escrit fa 16 anys per fer-me quedar malament”, ha afirmat Trump en el seu compte de Twitter.