Holoportation, la comunicació hologràfica de Microsoft

La tendència de la realitat virtual és un fet, tant és així, que dia a dia veiem com nous fabricants s’uneixen en la lluita d’aconseguir el millor producte, hem vist ja la PlayStation VR, la HTC Vive, la Samsung VR entre d’altres. Ara, Microsoft vol revolucionar la manera en què ens comuniquem amb Hololens.

Microsoft segueix amb la seva tàctica de mostrar usos reals de les seves Hololens, tal com han fet amb Project X-Ray i amb Volvo, casos en què combinen realitat virtual i augmentada.

La comunicació hologràfica fa acte de presència

Holoportation, és el nom que ha atorgat Microsoft a la seva nova tecnologia que recrea en temps real i a mida completa als usuaris en un altre lloc, podent comunicar-se i interaccionar entre ells malgrat estar separats per milers de quilòmetres, sempre que els usuaris tinguin unes HoloLens.

Holoportation

El sistema està a càrrec de Microsoft Reserch, l’estada en la qual es desenvolupa aquesta tecnologia comptarà amb un sistema de captació de moviment (utilitzen un arsenal de càmeres de detecció 3D) que captura tots els elements i angles possibles, per convertir-los en models 3D amb moviment en temps real.

De moment estem davant la demostració del que serà capaç de fer aquesta tecnologia, la qual la presenten com el Skype del futur. Les primeres unitats estaran disponibles per a desenvolupadors a un mòdic preu de 3.000 dòlars la unitat.