Homs convida a Junqueras a solventar les diferències “portes endins”

0
Homs judici referèndum inhabilitació
Francesc Homs atèn els mitjans al Congrés dels Diputats | Diari Català (Foto: Europa Press)

El vicesecretari de CDC critica que s’hagi generat enrenou envers les diferències al Govern sobre política fiscal

El vicesecretari general d’Estratègia de CDC, Francesc Homs, ha instat el vicepresident de la Generalitat i conseller d’Economia, Oriol Junqueras, a parlar de l’augment o no d’impostos “de portes endins”.

En una entrevista a Antena3, ha assegurat aquest dimecres que els va sorprendre que Junqueras digués que estudia un augment d’impostos a les rendes més altes “sense haver-ho parlat en el si del Govern català”.

“Aquestes coses no s’han de gestionar en el terreny públic”, ha sostingut Homs, a més de recordar que el programa electoral de JxSí no preveia un increment dels impostos, i més quan Catalunya té un dels tipus més alts d’Espanya.

Segons la seva opinió, Junqueras intenta explorar totes les hipòtesis possibles però creu que la seva prioritat hauria de ser reunir-se amb el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, assegurar que el Govern espanyol pagui els deutes consignats amb Catalunya, millorar les condicions del FLA i construir l’Agència Tributària de Catalunya.

Homs també ha qualificat d’error que l’exalcalde de Barcelona i president de CiU a l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, gravés al consistori el seu viatge al casament de la filla de l’expresident de la Generalitat Artur Mas: “Són aquest tipus de coses que no es poden fer mai”.