Homs defensa un “canvi” en la Presidència del Congrés

0

Dóna per fet que la futura Mesa de la Cambra els permetrà formar grup malgrat no reunir tots els requisits necessaris

El candidat de Democràcia i Llibertat, Francesc Homs, ha defensat aquest dijous un “canvi” en la Presidència del Congrés i ha apuntat que, si fructifica, la coalició hi “participarà”; dóna així a entendre que no descarta donar suport a la persona que proposi el PSOE per dirigir la institució.

Així ha respost als periodistes al Congrés, on ha acudit per recollir la seva acta com a diputat, després de ser preguntat sobre si Democràcia i Llibertat seria més partidària que la Presidència del Congrés fos a parar a mans del PP o del PSOE.

Homs ha constatat que la coalició té “molt greus i profundes diferències” amb el PP, particularment amb el que té a veure amb el debat sobre la investidura que s’obrirà a partir de dimecres que ve, una vegada constituïdes les Corts i elegides les Meses del Congrés i del Senat.

CONVERSES FINS A L’ÚLTIM MINUT

Malgrat això, no s’ha decantat obertament sobre a quin partit brindaria el seu suport per a la Presidència de la Cambra, entre d’altres coses perquè augura que hi haurà converses entre els grups “fins a l’últim minut”. “Ja es veurà”, ha dit.

Tot i que ha dit que Democràcia i Llibertat no està en condicions d'”exigir res” –“no és el nostre tarannà ni tampoc la nostra situació política”, ha dit–, sí que ha defensat que “algun tipus de canvi s’ha de reflectir a la Mesa del Congrés”. “I si hi ha canvi a la Mesa, nosaltres estem disposats a participar-hi”, ha postil·lat.

Segons ha aprofundit, les eleccions del passat 20 de desembre han fet entrar a Espanya en una època “clarament nova” a la qual “tots” s’han d’acostumar perquè les teories que fins ara han servit la mateixa ciutadania ha dit que “s’han de canviar”. “I qui no sigui capaç de veure com són aquests canvis tan evidents i com ens hi hem d’adaptar, perdrà el tren”, ha afegit.

NO ES PRONUNCIA SOBRE EL PACTE ‘A LA PORTUGUESA’

Preguntat sobre el pacte a la portuguesa que el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, vol editar a Espanya, Homs ha fet una crida a centrar-se ara en la composició de la Mesa de la Cambra i que de la investidura ja se’n parlarà a partir de la setmana que ve. “Fins aleshores no fixaré posició”, ha tancat.

Sobre si veu viable que la futura Mesa del Congrés permeti formar grup propi a Democràcia i Llibertat, malgrat no arribar al 15% dels vots a Barcelona, Homs ha dit que no creu que això suposi “cap problema” perquè hi ha “antecedents” de casos similars als quals sí que es va permetre crear un grup propi.

“Com que hi ha antecedents no crec que això sigui un problema –ha insistit–. Ara el que ens interessa és com es constitueix la Mesa i com pot arrencar la legislatura, no si es té o no grup parlamentari”.