Homs demana a Sánchez que es presenti a la investidura

0
Francesc Homs PDC
Francesc Homs | Foto: Europa Press

El líder de CDC al Congrés insinúa el seu suport al cap del PSOE sota certes condicions si s’acaba presentant com alternativa a Rajoy

El líder de CDC al Congrés, Francesc Homs, ha demanat aquest dimecres “formalment” al líder del PSOE, Pedro Sánchez, que prengui la iniciativa i es presenti a la investidura, i s’ha obert a negociar que els vots de Convergència serveixin per fer-li president.

“Sánchez ha de sortir de la zona de confort, de la resignació, i ha de prendre la iniciativa. Si pren la iniciativa pot trobar l’aritmètica”, ha afirmat en roda de premsa aquest dimecres, després d’haver-se reunit dimarts amb el president en funcions de l’Estat, Mariano Rajoy.

Homs ha vaticinat que Rajoy no està en condicions per ser president per falta de vots, i ha avisat que fer unes terceres eleccions seria una “burrada”, per la qual cosa conclou que Sánchez no es pot quedar quiet i ha de moure fitxa com més aviat millor.

 

Amb condicions

Homs ha assegurat que no renunciarà a la independència de Catalunya per pactar amb el PSOE, però considera que Sánchez pot comprar-li propostes “més que raonables” per aconseguir que CDC li doni els seus vots per a la investidura.

Una d’aquestes propostes raonables, segons Homs, seria que Sánchez acceptés la proposta de CDC per crear al Congrés una comissió d’estudi per “parlar sense perjudicis” de la celebració d’un referèndum sobre el futur polític de Catalunya.

Preguntat per si la celebració d’un referèndum és una línia vermella per votar Sánchez com a pròxim president, ha replicat: “En el meu vocabulari he eliminat aquest concepte -el de línia vermella-. Això no significa que hagi eliminat el concepte referèndum”.

Així, Homs no aclareix si està disposat a sacrificar la celebració d’un referèndum per votar Sánchez, però insisteix a recordar que ell va proposar una comissió sobre aquest referèndum i considera que és una proposta assumible per als socialistes. “Tinc un programa. Tothom ho sap. No renunciarem a la independència, però hi ha propostes més que raonables. Poso d’exemple la comissió”, ha conclòs.