Homs: “Farem la campanya més convergent que hem fet mai”

0
Homs judici referèndum inhabilitació
Francesc Homs atèn els mitjans al Congrés dels Diputats | Diari Català (Foto: Europa Press)

El portaveu de DiL al Congrés creu que “Convergència té una base social molt important a Catalunya”

El portaveu de DL al Congrés, Francesc Homs, ha avançat que faran “la campanya més convergent” que mai han fet amb vista a les eleccions generals del 26 de juny en la qual es bolcaran tots els quadres i militants del partit, començant pel president de la Generalitat Carles Puigdemont i el seu antecessor Artur Mas.

“Convergència té una base social molt important a Catalunya. Farem una campanya amb els nostres alcaldes i regidors. Serà una campanya on mobilitzarem tots els actius convergents”, ha explicat en una entrevista d’Europa Press.

Segons Homs, serà una campanya molt compromesa amb el procés independentista i vendran els seus vots “a preu d’or” si se’ls busca per pactar, i ha destacat la necessitat de ser present a les Corts per defensar els interessos de Catalunya mentre no sigui independent.

També ha argumentat que la decisió de fer una campanya molt convergent lliga amb la voluntat de crear un nou partit -si és l’opció que s’imposa aquest dissabte 21 en què també se celebren primàries-, sobre la “base sòlida” que manté Convergència.

“No ho podrem fer sobre un foc nou, deixant al marge CDC. Això només ho podrem fer si tenim una cosa sòlida, una CDC ben situada”, ha apuntat Homs, fet que els permetrà afrontar també un segon semestre de l’any complex.

 

No al pacte entre PSOE i C’s

Després de preguntar-li per la voluntat del PSOE de bolcar-se a Catalunya aquest 26J, Homs ha valorat que si el PSOE vol recuperar els catalans haurà d’explicar per què va pactar amb C’s.

Segons la seva opinió, aquest acord del partit de Pedro Sánchez va descol·locar molts ciutadans, i més quan els va acusar de ser la marca blanca del PP, entre d’altres coses. “El PSOE havia estat un partit clarament catalanista, però ara ens hem perdut perquè C’s és moltes coses però no un partit catalanista”, ha sostingut, després de recordar que també són contraris a la immersió lingüística.

Per al portaveu de DL al Congrés, els catalans es mereixen compromisos i no gestualitat per part dels socialistes, i ha lamentat que s’oposin un altre cop a la celebració del referèndum.